3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MARCEPANKI


Wydrukuj:
4

Składniki

30 kawałek/kawałki/kawałków

MARCEPANKI

  • 300 g ugotowanych ziemniakow
  • 300 g cukru pudru
  • 200 g orzechów włoskich
  • olejek migdałowy
  • cacao do obsypania marcepanek
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    MARCEPANKI
  1. Zimne ugotowane ziemniaki, cukier, orzechy i olejek migdałowy włożyć do Blokada naczynia miksującego i zmiksować 1 min.obr.6
    Powstałą masę przełożyć do miski i formować małe kuleczki.
    Obtoczyć w cacao i wstawić do lodówki na kilka godzin.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Do obtaczania marcepanek można zamiast cacao użyć mielone orzechy, wiórki kokokosowe, płatki migdalów, cukru pudru itp.
Można je oblać rozpuszczoną gorzką lub mleczną czekoladą.
W środek kulki można włożyć migdala lub połówkę orzecha ...
Marcepanki zachęcają do wykorzystania własnych upodobań kulinarnych.

Przechowywać w lodówce.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy