Tu jesteś:
4
Składniki
- 200 g Migdałów
- 2 łyżkilejącego miodu
- 1 łyżka wody różanej
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Migdały zalać gorącą wodą. Po 1 min. przepłukać w zimnej wodzie, obrać i wysuszyć. Następnie mielić przez 15 sek. obr. poz. 10, dodać miód z wodą różaną i za pomocą kopystki wyrabiać przez 5 sek. obr. poz. 3. Uformować dowolne figurki.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMozna zrobic i bez wody. Na
Mozna zrobic i bez wody. Na 200 cukru i 200 migdalòw, dodac 1 bialko, wanilie i 20 Maraschino. W zasadzie na jedno wyjdzie, z ròznica, ze przepis Iwonki bedzie "pachnacy" ròzami
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Xena napisał: Skąd się bierze
Wodę różaną można zrobić samemu:
Na pół litra potrzebujemy:
125 g płatków róż500 ml przegotowanej ciepłej wodysok z 1/2 cytrynyNależy umieśćić płatki róż w słoju, zalać je ciepłą wodą wymieszaną z sokiem cytryny. Odstawić na 2 dni. Po tym czasie przecedzić wodę do butelki. Trzymać w lodówce maksymalnie 2 tygodnie.
Pozdrawiam!
Skąd się bierze wodę różaną i
Skąd się bierze wodę różaną i czy musi być różana? Sorry za może głupie pytania, ale naprawdę nie wiem.