3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

LODY CZEKOLADOWE BEZ LAKTOZY


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

LODY

  • 10 g kakao
  • 600 g mleka kokosowego (np. z puszki, bez konserwantów)
  • 120 g cukru trzcinowego (lub 90 ksylitolu)
  • 4 żółtka
  • 1 szczypta soli (np. himalajskiej)
  • 100 g czekolady 70% (np. Lindt)
5

Przygotowanie

  1. PRZYGOTOWANIE

    1. do naczynia miksującego włożyć czekoladę, rozdrobnić 5s/obr.8, czekoladę zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.

    2. dodać kakao, mleko, cukier, żółtka i sól, gotować 8min/90st/obr.2

    3. masę przelać do foremek do zamrażania, do wysokości max. 4 cm, całkowicie ostudzić, przykryć folią spożywczą i włożyć do zamrażalnika na ok 8-10 godz.

    7. zamrożoną masę wyjąć z zamrażalnika i odstawić na 10 min, pokroić na kawałki ok. 4x4cm, połowę porcji włożyć do naczynia miksującego, zmiksować 15s/obr.6, następnie wymieszać przy pomocy kopystki 10s/obr.4, to samo zrobić z drugą połową masy

    8.  formować gałki lodów, podawać bezpośrednio po przygotowaniu 

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy