Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Lodowy deser jabłkowo-orzechowy
- 300 g Jabłka, wydrążone, w kawałkach
- 30 g cukier
- 120 g ser mascarpone
- 50 g Orzechy ziemne, niesolone
- 20 kostki lód
- 1 cytryna
- 1/2 łyżeczki cynamon
-
6
6h 0min
Czas całkowity 6h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia wsypujemy cukier i orzechy. Ja użyłam cukru trzcinowego w podanej ilości; jeśli lubimy mocno słodkie desery to możemy zwiększyć ilość cukru. Mieszankę rozdrabniamy 15s/obr. 10.
Następnie dodajemy owoce, sok wyciśnięty z cytryny i miksujemy 10 s/obr. 5.
Dodajemy ser mascarpone i cynamon i mieszamy przy pomocy kopystki 40 s/obr. 5.
Wsypujemy kostki lodu i miksujemy 1 min. 30 s/obr. 9.
Gotową mieszankę przelewamy do pojemników, dekorujemy dowolnie (ja posypałam kakao) i wstawiamy do zamrażarki.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz