3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Lodowy deser jabłkowo-orzechowy


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Lodowy deser jabłkowo-orzechowy

  • 300 g Jabłka, wydrążone, w kawałkach
  • 30 g cukier
  • 120 g ser mascarpone
  • 50 g Orzechy ziemne, niesolone
  • 20 kostki lód
  • 1 cytryna
  • 1/2 łyżeczki cynamon
  • 6
    6h 0min
    Czas całkowity 6h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wsypujemy cukier i orzechy. Ja użyłam cukru trzcinowego w podanej ilości; jeśli lubimy mocno słodkie desery to możemy zwiększyć ilość cukru. Mieszankę rozdrabniamy 15s/obr. 10.
    Następnie dodajemy owoce, sok wyciśnięty z cytryny i miksujemy 10 s/obr. 5.
    Dodajemy ser mascarpone i cynamon i mieszamy przy pomocy kopystki 40 s/obr. 5.
    Wsypujemy kostki lodu i miksujemy 1 min. 30 s/obr. 9.
    Gotową mieszankę przelewamy do pojemników, dekorujemy dowolnie (ja posypałam kakao) i wstawiamy do zamrażarki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy