Składniki
40 kawałek/kawałki/kawałków
- 200 gramów wiórki kokosowe, skadnik główny
- 265 gramów mleko skondensowane, słodzone, skadnik główny
- 100 gramów Czekolady gorzkiej, dodatek główny
- 50 gramów wiórki kokosowe, posypka
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
1.Do suchego naczynia włożyć rozdrobniona czekoladę i zmixować. 10s/obr 7 .Przesypać na talerzyk.
2.Do pustego naczynia wsypać wiórki kokosowe i mleko skondensowane.Wymieszać 4min/obr4
3.Podzielić na dwie części, połowę zostawiając w naczyniu.
4.Do połowy znajdującej się w naczyniu dodać czekoladę podgrzewać. 5min/50'c/obr2.Wyłożyć na talerz.
5. Formować kulki ,o średnicy piłeczki ping-pongowej. Można też lepić dwu-kolorowe.
Dodatki: Wkład do środka:orzechy laskowe,pistacjowe,włoskie owoce suszone:rodzynki sułtańskie,daktyle,figi można też kulki obtoczyć w niewielkiej ilości wiórków kokosowych.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz