3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

kulki kokosowe


Wydrukuj:
4

Składniki

40 kawałek/kawałki/kawałków

  • 200 gramów wiórki kokosowe, skadnik główny
  • 265 gramów mleko skondensowane, słodzone, skadnik główny
  • 100 gramów Czekolady gorzkiej, dodatek główny
  • 50 gramów wiórki kokosowe, posypka
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

10
11

Porady

1.Do suchego naczynia włożyć rozdrobniona czekoladę i zmixować. 10s/obr 7 .Przesypać na talerzyk.

2.Do pustego naczynia wsypać wiórki kokosowe i mleko skondensowane.Wymieszać 4min/obr4  

3.Podzielić na dwie części, połowę zostawiając w naczyniu.

4.Do połowy znajdującej się w naczyniu dodać czekoladę podgrzewać. 5min/50'c/obr2.Wyłożyć na talerz.

5. Formować kulki ,o średnicy piłeczki ping-pongowej. Można też lepić dwu-kolorowe.

Dodatki: Wkład do środka:orzechy laskowe,pistacjowe,włoskie    owoce suszone:rodzynki sułtańskie,daktyle,figi   można też kulki obtoczyć w niewielkiej ilości wiórków kokosowych.

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy