3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KOPERTY Z JABŁKAMI[ciasto francuskie]


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Lukier

  • kilka kropli olejku cytrynowego
  • kilka kropli wrzątku
  • 100 gramów cuku pudru

ciasto

  • 360 gramów mąki tortowej
  • 250 g Palmy
  • 250 gramów kwaśnej śmietany 18%
  • 6
    31h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Koperty z jabłkami
  1. Do Blokada naczynia miksującegowkladamy wszystkie skladniki na ciasto wyrabiamy  2 minuty CiastoBlokada naczynia miksującego

    Wyjmujemy ciasto za pomocą kopystki do woreczka i odstawiamy na godzinkę do lodówki.

    Rozwałkowujemy na placek pół cm.,kroimy na kwadraty,układamy na nim pokrojone w kawałki jabłka.Rogi zaginamy na środek ciasteczka lekko sklejając do siebie.

    Pieczemy  30 min. w temperaturze 190 stopni.

    Lukier

    Cukier mielimy ,dodajemy kilka kropli wrzątku i olejku cytrynowego,pędzelkiem smarujemy ciastka i posypujemy kolorowymi cukiereczkami.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz