3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KINDER COUNTRY BEZ PIECZENIA


Wydrukuj:
4

Składniki

10 kawałek/kawałki/kawałków

KINDER COUNTRY BEZ PIECZENIA

  • 250 gramów ser mascarpone
  • 250 gramów śmietanki 30%
  • 200 gramów białej czekolady
  • 125 gramów pszenicy ekspandowanej z miodem
  • 200 gramów mlecznej czekolady
  • 150 gramów śmietanki 30%
  • 150-170 gramów herbatników maślanych
  • 25 gramów pszenicy ekspandowanej z miodem
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

    Warstwa z białą czekoladą
  1. Dno tortownicy o średnicy 25 cm, wyłożyć papierem do pieczenia, następnie w miarę możliwości równomiernie wyłożyć herbatniki w formie.
  2. Do misy naczynia miksującego dodać 200 g białej czekolady, rozdrobnić 5sek/obr. 7. Składniki zgarnąć koipystką na dno naczynia miksującego.
  3. Do misy dodać 250 g śmietanki 30%, ustawić 3min/50°C/obr.2 .
    Założyć motylek, do masy dodać 250 g serka mascarpone, wymieszać 15sek/obr3.5 .
    Zdjąć motylek. Do masy wsypać 125 g pszenicy ekspandowanej z miodem, wymieszać za pomocą kopystki. Przelać do przygotowanej formy, wyłożonej papierem do pieczenia i herbatnikami. Wyrównać.
    Na wierzchu wyłożyć drugą warstwę herbatników.
  4. Umyć i dokładnie wysuszyć misę oraz motylek
  5. Warstwa z mleczną czekoladą
  6. Załóż motylek. Do misy naczynia miksującego dodaj 150g śmietanki 30%, ubij na sztywno 30sek/obr.3.5 , sprawdzajać w międzyczasie konsystencję śmietanki, w razie potrzeby skrócić/wydłużyć czas ubijania.
    Przełożyć do innego naczynia.
  7. Do misy naczynia miksującego włożyć 200g mlecznej czekolady, rozdrobnić 3s/obr.7 . Składniki przełożyć do miski odpornej na wysokie temperatury, rozpuścicć w kąpieli wodnej. Odstawić do ostygnięcia.
  8. Rozpuszczoną mleczną czekoladę wymieszać z bitą śmietaną, do połaczenia składników. Warstwę z mleczną wylać i równomiernie rozprowadzić w tortownicy. posypać 25g pszenicy ekspandowanej z miodem. Przykryć folią aluminiową, odstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Przepis pochodzi ze strony: https://domowe-wypieki.pl/przepisy/ciasta/1322-ciasto-kinder-country

Z
ostał przeze mnie przełożony na Thermomix.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Robiłam kiedys bez thermomixa no jest pyszne te...

    Zgłoszony przez Natalia777 na października 6, 2022 at 15:20.

    Robiłam kiedysCooking 7 bez thermomixa no jest pyszne te ciasto tmrc_emoticons.) Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze