3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kasztanowe naleśniki bez glutenu i jajek


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Kasztanowe naleśniki bez glutenu i jajek

  • 100 g Mąki kasztanowej
  • 80 g mąki ziemniaczanej
  • 30 g zmielonego siemienia lnianego złocistego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 500-600 ml mleka roślinnego
  • 1/3 łyżeczki ksylitolu lub stweii, lub innego słodzika
  • 15 g oleju kokosowego, + olej kokosowy do smażenia
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Wszystko zmiksować w TM na jednolitą masę. Pozostawić na ok 15 min, żeby odpoczęła i smażyć naleśniki tmrc_emoticons.) Naleśniki pięknie się smażą, nie rozpadają się i nie przywierają tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

1. Mąkę kasztanową można zastąpić mąką z kaszy jaglanej i maką kokosową w proporcjach 90 g maki jaglanej 10 g mąki kokosowej.
2. Mąkę ziemniaczaną można zastąpić tapioką.
3. Słodzik można zastąpić miodem lub pominąć.
4. Najlepiej smakują z daktylowym rajem lub niskosłodzonym dżemem z musem owocowym tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy