Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Kasztanowe naleśniki bez glutenu i jajek
- 100 g Mąki kasztanowej
- 80 g mąki ziemniaczanej
- 30 g zmielonego siemienia lnianego złocistego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 500-600 ml mleka roślinnego
- 1/3 łyżeczki ksylitolu lub stweii, lub innego słodzika
- 15 g oleju kokosowego, + olej kokosowy do smażenia
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
-
Wszystko zmiksować w TM na jednolitą masę. Pozostawić na ok 15 min, żeby odpoczęła i smażyć naleśniki
Naleśniki pięknie się smażą, nie rozpadają się i nie przywierają
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
11
Porady
1. Mąkę kasztanową można zastąpić mąką z kaszy jaglanej i maką kokosową w proporcjach 90 g maki jaglanej 10 g mąki kokosowej.
2. Mąkę ziemniaczaną można zastąpić tapioką.
3. Słodzik można zastąpić miodem lub pominąć.
4. Najlepiej smakują z daktylowym rajem lub niskosłodzonym dżemem z musem owocowym
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz