3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

JAPOŃSKIE LODY SEZAMOWE


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

LODY

  • 100 g ziarna sezamu, czarnego
  • 500 g śmietana, min. 30% tłuszczu
  • 1 puszki mleko skondensowane, słodzone
  • 1 łyżeczki ekstrakt z wanilii
  • 0,5 łyżeczki soli, drobnej
  • 6 kapsułek węgla aktywnego, (apteka)
  • 6
    30h 0min
    Czas całkowity 30h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    JAPOŃSKIE LODY SEZAMOWE
  1. Sezam prażymy 9min/Varoma/Counter-clockwise operationobr.1

    Rozdrabniamy prażony sezam 20s/obr. 8 (stopniowo zwiększając obroty)

    Wrzucamy do naczynia miksującego zimne mleko skondensowane, sól, ekstrakt z wanilii i węgiel aktywny (dla koloru). Mieszamy składniki 40s/obr. 6

    Ubijamy śmietankę motylek obr. 4. Czasu nie podaje bo zależy od śmietany.

    Powstałą ciemną masę łączymy mieszając z ubitą śmietanką.

    Lody przelewamy do keksówkI.
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Czy tą keksowke wrzucamy do zamrażarki? Jakie...

    Zgłoszony przez Nuta25 na października 13, 2018 at 15:02.

    Czy tą keksowke wrzucamy do zamrażarki? Jakie wymiary keksowke?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze