Składniki
- 3 jabka,100 gmasła,100 g cukru,100 g migdałów, garść żurawin świeżych lub suszonych, 1 jajko, 0,5 l wody
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wrzucamy migdały i mielemy je na obr 7 czas 4sek /nie na puch/ i przesypujemy do miseczki.Masło wraz z cukrem i jajkiem ucieramy 4 min obr 3,5 z motylkiem .Do powstałej masy dodajemy zmielone migdały i delikatnie mieszamy"Obroty wsteczne" .Jabłka przepoławiamy,wyjmujemy pestki,łyżeczką powiększmy pozostałe po nich miejsca i w ypełniamy migdałową masą.Układamy w dolnej części przystawki Varoma posypując żurawinami.Gotujemy 15 minut temp.Varoma
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPrzepis godny uwagi. Lubię
Przepis godny uwagi. Lubię jabłka pod każdą postacią.
Joan51
Wygląda pysznie na pewno
Wygląda pysznie na pewno warto sprobować. Wygląda na szybki i prosty deser
Polecam wypróbować, migdały
Polecam wypróbować, migdały można zastąpić orzechami włoskimi
Fajnie brzmi ten,przepis,
Fajnie brzmi ten,przepis, może się skuszę