Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 55-60 gram kaszy mannej
- 15 gram cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 500 gram mleka
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
5
Przygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć motylek.
Włożyć wszystkie składniki do TM - gotować czas 7min. / temp.100 stopni / obr.3
Przelać do zwilżonych salaterek.
Gdy deser stężeje ,wyłożyć na płaskie talerzyki,odwracając salaterki do góry dnem.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
1. Deser polać sosem waniliowym,czekoladowym lub dowolnym sokiem owocowym.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSuper Dzięki za szybką
Super Dzięki za szybką odpowiedź i poprawienie przepisu
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Elu już się poprawiłam To
" alt= src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19> Elu już się poprawiłam " alt= src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19> To jest dość stary przepis zresztą z książki o TM i właśnie te wściełe szklanki i łyżki tam występują." alt= src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> Buziaki " alt= src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19>
Pamiętam jak Babcia robiła
Pamiętam jak Babcia robiła nam taki deser... Ona nie miała Termosia, więc wszystko odmierzała na szklanki i łyżki. Na szczęście ja go mam i jak tylko mogę to nie używam niczego innego oprócz wagi
0,5 litra mleka = 500 gram
1 łyżka cukru = 15 gram
4 łyżki kaszy mannej = 50 gram; 4 kopiaste = 55-60 gram
małą ilość cukru waniliowego precyzyjniej odmierzymy łyżeczkami...
Dziewczyny proszę Was bardzo: zamieszczajcie przepisy z podaniem wagi, to zdecydowanie ułatwia życie
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/