3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

glazura czekoladowa do pierników


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 28 g gorzkiej czekolady
  • 3 i 1/4 szklanki cukru pudru
  • 2,5 łyżki gorzkiego kakao
  • 2 łyżeczki syropu kukurydzianego, (lub melasy, miodu, golden syrupu)
  • 1/3 szklanki wody
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Czekoladę pokruszyć na mniejsze kawałki, rozpuścić w małym rondelku nad parą cały czas mieszając (można też w mikrofali).


    Cukier
    puder przesiać z kakao do dużej miski.

    Syrop kukurydziany i wodę wlać do Closed lid
    doprowadzić do wrzenia 100st./obr.1. dodać cukier z kakao - dalej mieszać. Dodać roztopioną
    czekoladę i ekstrakt
    z wanilii, ciągle mieszając, aż masa będzie gładka i lśniąca.

    w razie potrzeby rozluźniź glazurę kroplami gorącej wody, dobrze
    miksując za każdym razem.

    Ozdobić pierniczki nabijając delikatanie
    pierniczek od spodu na wykałaczkę, następnie maczać w glazurze.


    Glazura
    dość szybko krzepnie, można ją trzymać w naczyniu z gorącą wodą w
    czasie nakładania na pierniczki. Gdyby zastygła całkowicie, można ją
    podgrzać i dodać kilka kropel gorącej wody, wymieszać do gładkości.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy