Składniki
- 28 g gorzkiej czekolady
 - 3 i 1/4 szklanki cukru pudru
 - 2,5 łyżki gorzkiego kakao
 - 2 łyżeczki syropu kukurydzianego, (lub melasy, miodu, golden syrupu)
 - 1/3 szklanki wody
 - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Czekoladę pokruszyć na mniejsze kawałki, rozpuścić w małym rondelku nad parą cały czas mieszając (można też w mikrofali).
Cukier
puder przesiać z kakao do dużej miski.Syrop kukurydziany i wodę wlać do
"Blokada naczynia miksującego" 
doprowadzić do wrzenia 100st./obr.1. dodać cukier z kakao - dalej mieszać. Dodać roztopioną
czekoladę i ekstrakt
z wanilii, ciągle mieszając, aż masa będzie gładka i lśniąca.w razie potrzeby rozluźniź glazurę kroplami gorącej wody, dobrze
miksując za każdym razem.Ozdobić pierniczki nabijając delikatanie
pierniczek od spodu na wykałaczkę, następnie maczać w glazurze.Glazura
dość szybko krzepnie, można ją trzymać w naczyniu z gorącą wodą w
czasie nakładania na pierniczki. Gdyby zastygła całkowicie, można ją
podgrzać i dodać kilka kropel gorącej wody, wymieszać do gładkości.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze