3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

"Dziwny" jablecznik


Wydrukuj:
4

Składniki

Spòd

  • 200 gramów biszkoptów z cukrem

Masa jablkowa

  • 2 galaretki truskawkowe
  • ok.600 gramów ananasa z puszki, wraz z sokiem
  • 30 gramów cukru pudru
  • 1000 gramów jablek winnych

Masa kakaowa

  • 250 gramów śmietany kremówki do ubicia
  • 250 gramów serka ricotta
  • 30 gramów cukru pudru
  • 50 gramów kakao bez cukru
  • 100 gramów dobrej mlecznej czekolady z orzechami

Dodatki

  • 100 gramów czekolady, mlecznej z orzechami
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Spòd
  1. Foremke lekko natluscic. Biszkopty polamac "byle jak", zakryc dno foremki, lekko wyròwnac ( tortownica  ok. 28-30cm)

     

  2. Masa jablkowa
  3. Do Blokada naczynia miksującego wlozyc plasterki ananasa, porwane na kawalki, wraz z sokiem oraz cukier puder: 10sek / Turbo. Dodac jablka pokrojone w gruba kostke: 12min / 90° / obr 2.  Wylaczyc. Wlaczyc na obr 2, przez otwòr wsypac galaretki: 2min. Wylac na biszkopty, ostudzic, wstawic do lodòwki, by galaretka sie sciagnela.

     

  4. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  5. Masa kakaowa
  6. Zalozyc motylek, ubic smietane: ok. 1,5min / obr 3-4. Dodac cukier, kakao, ricotte: 1,5min / obr 4-5. Wyjac. Do Blokada naczynia miksującego wlozyc polamana czekolade: 3 nacisniecia Turbo. Wmieszac do masy. Wylozyc calosc na zastygniete jablka. Rozdrobnic pozostala czekolade: 3sek / obr 7. Udekorowac deser.

     

  7. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  8. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Przechowywac w lodòwce. Deser do jedzenia lyzeczka.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Tak masz rację Verciu

    Zgłoszony przez magi1 na września 1, 2013 at 19:42.

    Tak masz rację Verciu tmrc_emoticons.) kobitka zawsze sobie coś wymyśli tmrc_emoticons.) dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.) lubię ciasta na zimno tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Deser powstal szperajac po

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 31, 2013 at 23:02.

    Deser powstal szperajac po szafkach, po necie i w glowie Big Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Jak kobieta nie ma co robic, to sobie robote wynajdzie tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze