3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dyniowy sorbet


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

  • 500 g dynia mrozona
  • 3 czubate łyżki cukier puder do lukru
  • 10 mrożonych truskawek
  • 4 czubate łyżki śmietany 18%
5

Przygotowanie

  1. Dynie obrac,pokroic w kostki ,zamrozic. Zamrozona dynie wraz z zamrozonymi truskawkami wlozyc do kielicha

    dodac cukier puder .Wymieszac Counter-clockwise operation 10 czas okolo 20 sek.

    Dodac smietanke i jeszcze raz wymieszac Counter-clockwise operation ]czas okolo 10sek przy uzyciu kopystki

    Wylozyc do miski i nakladac galki lodow do pucharkow.

    Dekorujemy w zaleznosci od pomyslu

    Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie spodziewałam się czegos

    Zgłoszony przez czarnaperla222 na października 14, 2016 at 22:23.

    Nie spodziewałam się czegos takiego!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam serdecznie bardzo sie

    Zgłoszony przez bichtabozena na września 17, 2013 at 17:50.

    Witam serdecznie


    bardzo sie ciesze ,ze lody smakowały


    pozdrawiam bozena

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam serdecznie dawno tu nie

    Zgłoszony przez bichtabozena na września 17, 2013 at 17:48.

    Witam serdecznie


    dawno tu nie zagladałam ale dynia  do sorbetu jest surowa i mrozona  pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za odpowiedż :love:

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 5, 2012 at 21:25.

    Dziękuję za odpowiedż Love Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grazynko, do lodòw i

    Zgłoszony przez veronicab71 na grudnia 5, 2012 at 21:22.

    Grazynko, do lodòw i sorbetòw.... itd., gdzie mrozimy owoce, owoc zawsze musi byc czysty ( wypestkowany, umyty iosuszony, jesli jest taka potrzeba), pokrojony w kostke i przede wszystkim swiezy, czyli surowy Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bożenko, to było

    Zgłoszony przez smoczek na grudnia 5, 2012 at 17:14.

    Bożenko,

    to było przepyszne!.

    pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam pytanie czy dynia przed

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 5, 2012 at 10:54.

    Cooking 1Mam pytanie czy dynia przed zamrożeniem byla blanszowana czy surowa? Pozdrawiam serdecznie. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze