3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dukanowskie czekoladowy krem


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

  • 150 gramów mleko skondensowane, niesłodzone light
  • 2 jajka surowe
  • 1 czubate łyżki gorzkiego kakao
  • 20 gramów żelatyny w proszku
  • pół miarki mleka 0,5%
  • słodzik w tabletkach( ja dałam 8 sztuk)
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1.Podgrzać mleko 0,5% (żeby było gorące ,ale nie wrzące)i rozpuścic w nim żelatynę

    2.Schłodzone mleko kondensowane ubić w naczyniu za pomocą motylka czas 4 min. obroty 4,przełożyć do innego naczynia.

    3.Do czystego i suchego naczynia wlać oddzielone białka jaj i ubić ze szczyptą soli czas 3 min.obr 4.

    4.Słodzik rozgnieść między dwiema łyżkami i wsypać  do białek ,dodać ubiete wcześniej mleko ,żółtka jaj oraz kakao.Miksować 20 sekund obroty 2 i w tym czasie wlewać przez otwór w pokrywie zozpuszczoną żelatynę.

    5.Przełożyć do pucharków i podawać schłodzone po około godzinie.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy