3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Domowy deser Monte


Wydrukuj:
4

Składniki

300 g

Domowy deser Monte

  • 2 opakowania serka Bieluch naturalny
  • 40-50 g syropu klonowego lub miodu, wg uznania
  • 25 g orzechów laskowych
  • 5 g gorzkiego kakao
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lidodważamy 25 g orzechów laskowych, następnie rozdrabniamy je na proszek 15 sekund, obroty 10. Sproszkowane orzechy przekładamy do innego naczynia i odstawiamy. Myjemy i suszymy Closed lid.
  2. Do Closed lid zakładamy motylek i dodajemy serek Bieluch wraz z syropem klonowym lub miodem. Zakładamy miarkę na pokrywę naczynia miksującego. Mieszamy 10 sekund, obroty 4, po czym zgarniamy serek ze ścianek Closed lidna dno przy pomocy kopystki, po czym powtarzamy mieszanie za pomocą motylka - 10 sekund, obroty 4. Warstwę białą deseru przekładamy do pucharków.
  3. Do Closed lid dodajemy serek Bieluch wraz z syropem klonowym lub miodem, sproszkowane orzechy laskowe oraz kakao. Zakładamy miarkę na pokrywę naczynia miksującego. Mieszamy 10 sekund, obroty 4, po czym zgarniamy serek ze ścianek Closed lidna dno przy pomocy kopystki, po czym powtarzamy mieszanie za pomocą motylka - 10 sekund, obroty 4. Do pucharków dodajemy brązową warstwę, całość możemy udekorować orzechami laskowymi.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Ilość syropu klonowego (miodu) i orzechów można dostosować wg preferencji smakowych.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Sprobowałem już kilka razy i muszę przyznać,...

    Zgłoszony przez napol na lutego 21, 2018 at 11:57.

    Sprobowałem już kilka razy i muszę przyznać, że świetne rozwiązanie. Odświeżający smak i zaskakujące jak bardzo pożywny jest ten deser.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuje za podzielenie się opinią, serek jest...

    Zgłoszony przez doradztwożywieniowe na lutego 7, 2017 at 09:57.

    Dziękuje za podzielenie się opinią, serek jest rzeczywiście specyficzny w smaku, dlatego w przepisie jest informacja o dopasowaniu do swoich preferencji smakowych pod względem słodkości.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam dziś i szczerze mówiąc dla mnie...

    Zgłoszony przez MałaMi na lutego 4, 2017 at 14:47.

    Robiłam dziś i szczerze mówiąc dla mnie dziwny w smaku..serek bieluch jest specyficzny bo dość kwaśny w smaku i takue połączenie wyszło dla mnie dziwnie.Dziecku mnie smakowało 🙁 ale to tylko moje zdanie, może innym posmakuje.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze