3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Domowy deser Monte


Wydrukuj:
4

Składniki

300 g

Domowy deser Monte

  • 2 opakowania serka Bieluch naturalny
  • 40-50 g syropu klonowego lub miodu, wg uznania
  • 25 g orzechów laskowych
  • 5 g gorzkiego kakao
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującegoodważamy 25 g orzechów laskowych, następnie rozdrabniamy je na proszek 15 sekund, obroty 10. Sproszkowane orzechy przekładamy do innego naczynia i odstawiamy. Myjemy i suszymy Blokada naczynia miksującego.
  2. Do Blokada naczynia miksującego zakładamy motylek i dodajemy serek Bieluch wraz z syropem klonowym lub miodem. Zakładamy miarkę na pokrywę naczynia miksującego. Mieszamy 10 sekund, obroty 4, po czym zgarniamy serek ze ścianek Blokada naczynia miksującegona dno przy pomocy kopystki, po czym powtarzamy mieszanie za pomocą motylka - 10 sekund, obroty 4. Warstwę białą deseru przekładamy do pucharków.
  3. Do Blokada naczynia miksującego dodajemy serek Bieluch wraz z syropem klonowym lub miodem, sproszkowane orzechy laskowe oraz kakao. Zakładamy miarkę na pokrywę naczynia miksującego. Mieszamy 10 sekund, obroty 4, po czym zgarniamy serek ze ścianek Blokada naczynia miksującegona dno przy pomocy kopystki, po czym powtarzamy mieszanie za pomocą motylka - 10 sekund, obroty 4. Do pucharków dodajemy brązową warstwę, całość możemy udekorować orzechami laskowymi.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ilość syropu klonowego (miodu) i orzechów można dostosować wg preferencji smakowych.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Sprobowałem już kilka razy i muszę przyznać,...

    Zgłoszony przez napol na lutego 21, 2018 at 11:57.

    Sprobowałem już kilka razy i muszę przyznać, że świetne rozwiązanie. Odświeżający smak i zaskakujące jak bardzo pożywny jest ten deser.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuje za podzielenie się opinią, serek jest...

    Zgłoszony przez doradztwożywieniowe na lutego 7, 2017 at 09:57.

    Dziękuje za podzielenie się opinią, serek jest rzeczywiście specyficzny w smaku, dlatego w przepisie jest informacja o dopasowaniu do swoich preferencji smakowych pod względem słodkości.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam dziś i szczerze mówiąc dla mnie...

    Zgłoszony przez MałaMi na lutego 4, 2017 at 14:47.

    Robiłam dziś i szczerze mówiąc dla mnie dziwny w smaku..serek bieluch jest specyficzny bo dość kwaśny w smaku i takue połączenie wyszło dla mnie dziwnie.Dziecku mnie smakowało 🙁 ale to tylko moje zdanie, może innym posmakuje.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze