3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CRUMBLE ze śliwkami


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Ciasto:

  • 500 g śliwek umytych, osuszonych i wypestkowanych
  • 45 g mąki żytniej razowej
  • 40 g płatków owsianych
  • 30 g masła (w temp. pokojowej)
  • 20 g cukru trzcinowego
  • 30 g orzechów włoskich łuskanych
5

Przygotowanie

    Przygotowanie CRUMBLE
  1. 1) Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Przygotuj dwa naczynia żaroodporne (12-15cm) lub jedno większe.

    2) Śliwki umyj, osusz i wypestkuj. Ułóż na dnie naczynia żaroodpornego.

    3) Pozostałe składniki umieść w suchym naczyniu miksującym. Miksujemy do czasu powstania kruszonki.(15 sek. | obr. 4)

    4) Gotową kruszonkę wysypujemy na wierzch wcześniej przygotowanych śliwek.

    5) Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-35 minut (aż zarumieni się kruszonka. Po wyjęciu należy odczekać chwilę aby przestygło i degustujemy.

    Smacznego! Bardzo dobrze smakuje również podane z gałką lodów.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

- ilość cukru można zwiększyć w zależności od tego jak słodkie śliwki używamy

- można też podać z bitą śmietaną i lodami


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz