Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
Masa
- 250 g cukru
- 3 białka
Polewa
- 150 g gorzkiej czekolady
- 15 g oleju
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- MASA:
1. Do"Blokada naczynia miksującego" włożyć cukier i zmielić 1 min. / obr. 10.
2. NAŁOŻYĆ MOTYLEK na noże.
3. Dodać białka i ubijać (bez nałożonej miarki) 10 min. / 80*C / obr. 3.
4. Masę przy pomocy rękawa kucharskiego nakładać do kubeczków.
5. Odstawić na ok. 3 godz.
POLEWA:
1. Do suchego"Blokada naczynia miksującego" włożyć czekoladę i rozdrobnić 15 s. / obr. 8.
2. Dodać olej i wymieszać 4 min. / 50*C / obr. 2.
3. Polać deser.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Do ubitej masy można dodać barwniki spożywcze i uzyskać ciekawe kolory
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWyszły zbyt luźne, po 3 godzinach nadal nie...
Wyszły zbyt luźne, po 3 godzinach nadal nie takie jak powinno, zrobione wg przepisu, ma ktoś pomysł dlaczego?
A jeśli chcę dodać sok z cytryny, to ile i w...
A jeśli chcę dodać sok z cytryny, to ile i w którym momencie?
Zabieram się za produkcję 😀🍦
Zabieram się za produkcję 😀🍦
Pychotka, oczywiście z sokiem z cytryny
Pychotka, oczywiście z sokiem z cytryny
pycha,jak z cukierni
pycha,jak z cukierni
uwielbiam
uwielbiam
Bardzo dobre tylko następnym razem dodam mniej...
Bardzo dobre tylko następnym razem dodam mniej cukru. Polecam
TRZEBA WYPRÓBOWAĆ
TRZEBA WYPRÓBOWAĆ
Jestem bardzo zadowolona, od lat zachodziłam w...
Jestem bardzo zadowolona, od lat zachodziłam w głowę jak uzyskać taki krem jak ten, uzywany często jako krem do ptysi w cukierniach. Dzieciaki szczęśliwe, przepis super, tylko trzeba pamiętac o tym aby nie zakładać miarki. I myślę też, że z powodzeniem można użyć go np. w ciastach typu Pani Walewska
Super, zrobiłam z 200g cukru i z cytryną. Będę...
Super, zrobiłam z 200g cukru i z cytryną. Będę żałować ale to jutro. Na razie JEM.
Dodałam sok z cytryny wtedy smakują w 100% jak...
Dodałam sok z cytryny wtedy smakują w 100% jak lody ciepłe, chyba można też troszę zmniejszyć ilość cukru
do 200g.