Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
Masa
- 250 g cukru
- 3 białka
Polewa
- 150 g gorzkiej czekolady
- 15 g oleju
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
-
MASA:
1. Dowłożyć cukier i zmielić 1 min. / obr. 10.
2. NAŁOŻYĆ MOTYLEK na noże.
3. Dodać białka i ubijać (bez nałożonej miarki) 10 min. / 80*C / obr. 3.
4. Masę przy pomocy rękawa kucharskiego nakładać do kubeczków.
5. Odstawić na ok. 3 godz.
POLEWA:
1. Do suchegowłożyć czekoladę i rozdrobnić 15 s. / obr. 8.
2. Dodać olej i wymieszać 4 min. / 50*C / obr. 2.
3. Polać deser.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz
11
Porady
Do ubitej masy można dodać barwniki spożywcze i uzyskać ciekawe kolory
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWyszły zbyt luźne, po 3 godzinach nadal nie...
Wyszły zbyt luźne, po 3 godzinach nadal nie takie jak powinno, zrobione wg przepisu, ma ktoś pomysł dlaczego?
A jeśli chcę dodać sok z cytryny, to ile i w...
A jeśli chcę dodać sok z cytryny, to ile i w którym momencie?
Zabieram się za produkcję 😀🍦
Zabieram się za produkcję 😀🍦
Pychotka, oczywiście z sokiem z cytryny
Pychotka, oczywiście z sokiem z cytryny
pycha,jak z cukierni
pycha,jak z cukierni
uwielbiam
uwielbiam
Bardzo dobre tylko następnym razem dodam mniej...
Bardzo dobre tylko następnym razem dodam mniej cukru. Polecam
TRZEBA WYPRÓBOWAĆ
TRZEBA WYPRÓBOWAĆ
Jestem bardzo zadowolona, od lat zachodziłam w...
Jestem bardzo zadowolona, od lat zachodziłam w głowę jak uzyskać taki krem jak ten, uzywany często jako krem do ptysi w cukierniach. Dzieciaki szczęśliwe, przepis super, tylko trzeba pamiętac o tym aby nie zakładać miarki. I myślę też, że z powodzeniem można użyć go np. w ciastach typu Pani Walewska
Super, zrobiłam z 200g cukru i z cytryną. Będę...
Super, zrobiłam z 200g cukru i z cytryną. Będę żałować ale to jutro. Na razie JEM.
Dodałam sok z cytryny wtedy smakują w 100% jak...
Dodałam sok z cytryny wtedy smakują w 100% jak lody ciepłe, chyba można też troszę zmniejszyć ilość cukru
do 200g.