3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciepłe lody


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Masa

  • 250 g cukru
  • 3 białka

Polewa

  • 150 g gorzkiej czekolady
  • 15 g oleju
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. MASA:
    1. Do Closed lid włożyć cukier i zmielić 1 min. / obr. 10.
    2. NAŁOŻYĆ MOTYLEK na noże.
    3. Dodać białka i ubijać (bez nałożonej miarki) 10 min. / 80*C / obr. 3.
    4. Masę przy pomocy rękawa kucharskiego nakładać do kubeczków.
    5. Odstawić na ok. 3 godz.

    POLEWA:
    1. Do suchego Closed lid włożyć czekoladę i rozdrobnić 15 s. / obr. 8.
    2. Dodać olej i wymieszać 4 min. / 50*C / obr. 2.
    3. Polać deser.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Do ubitej masy można dodać barwniki spożywcze i uzyskać ciekawe kolory tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zabieram się za produkcję 😀🍦

    Zgłoszony przez Kasza217 na marca 18, 2018 at 12:00.

    Zabieram się za produkcję 😀🍦

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka, oczywiście z sokiem z cytryny

    Zgłoszony przez ewikp na lutego 17, 2018 at 12:10.

    Pychotka, oczywiście z sokiem z cytryny

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pycha,jak z cukierni

    Zgłoszony przez Witoszka na grudnia 7, 2017 at 19:28.

    pycha,jak z cukierni

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • uwielbiam

    Zgłoszony przez kasia2304 na października 15, 2017 at 12:12.

    uwielbiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre tylko następnym razem dodam mniej...

    Zgłoszony przez Rozka1980 na września 20, 2017 at 18:38.

    Bardzo dobre tylko następnym razem dodam mniej cukru. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • TRZEBA WYPRÓBOWAĆ

    Zgłoszony przez Elziutka na września 12, 2017 at 14:21.

    TRZEBA WYPRÓBOWAĆ tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jestem bardzo zadowolona, od lat zachodziłam w...

    Zgłoszony przez Sylwia P na marca 29, 2017 at 14:47.

    Jestem bardzo zadowolona, od lat zachodziłam w głowę jak uzyskać taki krem jak ten, uzywany często jako krem do ptysi w cukierniach. Dzieciaki szczęśliwe, przepis super, tylko trzeba pamiętac o tym aby nie zakładać miarki. I myślę też, że z powodzeniem można użyć go np. w ciastach typu Pani Walewska

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super, zrobiłam z 200g cukru i z cytryną. Będę...

    Zgłoszony przez dominikafx na marca 15, 2017 at 19:18.

    Super, zrobiłam z 200g cukru i z cytryną. Będę żałować ale to jutro. Na razie JEM.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodałam sok z cytryny wtedy smakują w 100% jak...

    Zgłoszony przez GosiaJ na marca 6, 2017 at 19:44.

    Dodałam sok z cytryny wtedy smakują w 100% jak lody ciepłe, chyba można też troszę zmniejszyć ilość cukru tmrc_emoticons.;) do 200g.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze