3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasteczka orzechowe


Wydrukuj:
4

Składniki

24 porcja/porcje/porcji

  • 25 dag orzechów włoskich, obranych
  • 5 dag cukru
  • 2 białka, wcześniej schłodzone
  • tłuszcz, do wysmarowania blachy
  • 6
    23min
    Czas całkowity 3min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wybrac i odłożyc 24 najładniejszych połówek orzechów. Do naczynia miksującego włożyc pozostale orzechy i cukier, zmiksowac 10s / Turbo, masę przełożyc do miski. Naczynie miksujące umyc i wysuszyc, nałożyc motylek. Ubic białka na sztywno - 2min / poz. 4. Białka wymieszac z masą orzechową. Piekarnik nastawic na 180 stopni C. Blachę do pieczenia wysmarowac tłuszczem. Z masy orzechowej lekko moczonymi rękoma uformowac kulki wielkości orzecha. Następnie ułożyc je na blaszce, aby się nie zlepiły. Na każdą kulkę położyc połówkę orzecha. Piec na ciemny złoty kolor ok. 15-20 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz