3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Budyń waniliowy


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

deser

  • 25 g mąki pszennej
  • cukier waniliowy
  • 20 g mąki ziemniaczanej
  • 35 g cukru
  • 1 żółtko
  • 500 g mleka
  • 6
    17min
    Czas całkowity 8min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Założyć motylek. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać żółtko, cukier, cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną i pszenną, gotować 8 min 30 s./ 100 stopni C/ obr. 2,5. 
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Budyń można polać polewką truskawkową (przepis KULINARNE ABC str.292) lub //spisalfabetyczny.blogspot.com/2015/06/dzem-owocowy-tradycyjny-wysokosodzony.html


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • 1. Mniej cukru...

    Zgłoszony przez Lara69 na maja 7, 2021 at 18:39.

    1. Mniej cukru
    2. zamiast mąki ziemniaczanej dać np. kukurydzianą
    3. może 90 st.C

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry budyń wychodzi z tego przepisu....

    Zgłoszony przez justus01 na grudnia 17, 2019 at 20:56.

    Bardzo dobry budyń wychodzi z tego przepisu. Może ewentualnie dać temperaturę 90 stopni.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ile tego cukru waniliowego trzeba dac??

    Zgłoszony przez Ewcia 1986 na września 12, 2017 at 16:15.

    Ile tego cukru waniliowego trzeba dac??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Budyń super, ja zmniejszyłam

    Zgłoszony przez SusKat na kwietnia 28, 2016 at 09:07.

    Budyń super, ja zmniejszyłam ilość cukru odrobinę i wyszedł idealny. tmrc_emoticons.) 

    SusKat

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka 

    Zgłoszony przez agniesia528 na lutego 1, 2016 at 16:24.

    Pychotka  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • budyń super ale jak dla mnie

    Zgłoszony przez Monika Wójcik na stycznia 12, 2016 at 20:22.

    budyń super ale jak dla mnie za dużo cukru, następnym razem dam tylko połowę

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny. Uwaga porcja w sam

    Zgłoszony przez ewagp na listopada 17, 2015 at 18:24.

    Pyszny. Uwaga porcja w sam raz na 2 osoby. Ja dodałam mus z truskawek-ale mógłby być ze śliwek, malin... : owoce  okolo 250 g 8 min/ 50 st/ 0,5 obroty. Pyszności 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze