3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Budyń karmelowy


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 500 g mleko
  • 200 g masy krówkowej - kajmaku
  • 40 g mąki ziemniaczanej
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć kajmak, wlać mleko, podgrzać 4 min/90°C/obr. 3.

  2. Dodać mąkę ziemniaczaną, podgrzać 6 min/90°C/Counter-clockwise operation/obr. 3.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Im więcej dodamy kajmaku, tym słodszy będzie budyń.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ja również założyłam motylek

    Zgłoszony przez Kawiarenka na marca 12, 2016 at 19:23.

    Ja również założyłam motylek i budyń ma świetną konsystencję. Natomiast jak dla mnie budyń za słodki a dałam masy krowkowej 150g a poza tym przeszkadzał mi mocno wyczuwalny smak mąki ziemniaczanej.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja budyń gotuję z motylkiem i

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 11, 2014 at 20:42.

    Ja budyń gotuję z motylkiem i nie mam grudek, może to jest przyczyna "wpadki" tmrc_emoticons.;) Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pewnie coś źle zrobiłaś, bo

    Zgłoszony przez paaati89 na grudnia 11, 2014 at 11:18.

    Pewnie coś źle zrobiłaś, bo mnie nigdy nie powstały grudki, a robiłam go już wiele razy... tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety  przepis wymaga

    Zgłoszony przez Małgorzata1981 na grudnia 9, 2014 at 11:19.

    Niestety  przepis wymaga dopracowaniq. Powstaja grudki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Spróbuję

    Zgłoszony przez Małgorzata1981 na grudnia 8, 2014 at 17:42.

    Spróbuję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze