3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BRZOSKWINIOWA FANTAZJA


Wydrukuj:
4

Składniki

15 kawałek/kawałki/kawałków

BRZOSKWINIOWA FANTAZJA

  • 150 g podłużnych biszkoptów
  • 100 g herbatników kakaowych
  • 3 galaretki brzoskwiniowe
  • 1 puszka brzoskwin w syropie
  • 2 opakowania pustych rurek waflowych, ( ok 600 g)
  • 500 ml śmietanki 30 %
  • 2 serki mascarpone
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 50 g mlecznej czekolady
  • 6
    8h 0min
    Czas całkowity 8h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Przygotować blachę o wymiarach ok. 24 x 36 cm
    Do Closed lid włożyć herbatniki kakaowe , rozdrobnić 5s /obr 5
    Przesypać do innego naczynia.
    Odsączyć brzoskwinie , syrop zostawić do dalszego wykorzystania.
    Do Closed lid włożyć brzoskwinie , dodać 150 g syropu,
    zmiksować 10s /obr 8
    Zagotować 7min / 100ºC/obr2
    Dodać 2 galaretki , wymieszać 4 min/ 100ºC/obr 3
    Powstały mus przelać do innego naczynia , przestudzić.
    W blaszce ułożyć warstwę biszkoptów po skosie , docinając w najmniejsze szczeliny i napączować syropem z brzoskwiń.
    Wierzch posypać zmielonymi harbatnikami następnie zalać przestudzonym musem .
    Na mus ( powinien być jeszcze lekko ciepły) ułożyć wafelki również po skosie ale w przeciwnym kierunku do biszkoptów, odstawić.
    Do Closed lid wlać 150 g wody , wsypać galaretkę.
    Rozpuścić 5min/70ºC/obr3
    Do czystego i suchegoClosed lid założyć motylek, wlać śmietankę , ubić na sztywno
    ok 1- 1,5 min / obr 3
    Należy uważać żeby nie zrobiło się masło.
    Do ubitej śmietany dodać powoli cukier puder i serek mascarpone ( małymi porcjami ) , ubijać do uzyskania jednolitej masy .
    Dodać wystudzoną , tężejącą galaretkę ,
    wymieszać 1 min/ obr2
    Masę wylać na wierzch ciasta , odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc .
    Po stężeniu posypać wierzch startą czekoladą .


    CIASTO NAJLEPIEJ SMAKUJE NA DRUGI DZIEŃ tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy