![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/p6veinf7-c29cd-762519-f60be-u8bs5f0m/bd7986f1-f672-4fe0-91ce-63b5cf4dfa9f/main/brownie-z-czerwonej-fasoli-i-chia.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/p6veinf7-c29cd-762519-f60be-u8bs5f0m/54d8e1e7-03fa-4a51-a781-e62a81c64e80/main/brownie-z-czerwonej-fasoli-i-chia.jpg)
Składniki
Banany
- 250 gramów
Czekolada gorzka
- 24 gramy
Erytrytol
- 80 gramów
Fasola czerwona
- 240 gramów
Jajka
- 112 gramów
- 2 porcje
Kakao
- 20 gramów
Nasiona chia
- 10 gramów
Oliwa z oliwek
- 10 gramów
Proszek do pieczenia
- 3 gramy
Żurawina
- 120 gramów
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia wrzuć odcedzona fasolę, jajko oliwę, banany, kakao, posiekaną czekoladę, połowę erytrytolu.
"Miksowanie" 10,
"Wolne gotowanie" 10s
- Przygotowana masę przelej do keksowki o średnicy 13 cm.
"Sous-vide" Piecz 30 minut w 180°
"Podgrzewanie"
- Żurawinę duś
"Miksowanie" 1
"Wolne gotowanie" 15minut z pozostałą ilością erytrytolu aż owoce się rozpadną, powstanie dżem. Dodaj nasiona chia
- Na przestudzoną ciasto wlej sos.
Ciasto
Porady
Żurawinę możesz zastąpić mrożonymi malinami badz dowolnym owocem z listy zamienników
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze