3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Blyskawiczne tiramisù light - brzoskwiniowe


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

  • 500 gramów śmietany kremówki, slodzonej
  • 750 gramów serka ricotta
  • cynamon mielony
  • 1-2 łyżki gestego syropu owocowego
  • 10 brzoskwin swiezych
  • 350 gramów ciastek biszkoptowych
  • sok owocowy, ile trzeba
5

Przygotowanie

  1. Ubic smietane ( zalozyc motylek) : ok. 2min / obr. 3, wlozyc do lodòwki. Bez mycia naczynia, wlozyc ricotte, syrop i 1 lyzeczke cynamonu: 25sek / obr 5, wlozyc do lodòwki. Brzoskwinie (1 zostawic) umyc, obrac ze skòrki, pokroic na plasterki. Odlozona, pokroic w kosteczke. Smietane wymieszac z ricotta, dodac brzoskwinie pokrojona w kostke. W naczyniu przygotowac sok ( jaki mamy czy lubimy, ja dalam wieloowocowy). Moczyc ciastka, ukladac do formy, pokryc kremem, brzoskwiniami, posypac cynamonem. Powtòrzyc operacje. Udekorowac na wierzchu. Ja zostawilam sobie troche kremu, bez kawalkòw brzoskwin i udekorowalam deser. Wstawic do lodòwki na 4-5 godzin. Najlepiej przygotowac wieczorem i zostawic w lodòwce na cala noc.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Grazynko, jestes swietna

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 30, 2012 at 22:30.

    Grazynko, jestes swietna kobietka i internetowa przyjaciòlkatmrc_emoticons.;) Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Veroniko dziekuję za przepis

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na sierpnia 30, 2012 at 22:17.

     Veroniko dziekuję za przepis i wszystkie komentarze Big Smile tmrc_emoticons.D Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuje Aniu:) Ciesze sie

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 21, 2012 at 23:34.

    Dziekuje Aniutmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) Ciesze sie bardzo, jak zawszeBig Smile Big Smile Big Smile  Widac chyba?tmrc_emoticons.;)  BuziakiLove

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko zrobiłam Twoje

    Zgłoszony przez Anna500 na sierpnia 21, 2012 at 19:27.

    Veroniko zrobiłam Twoje tiramisu i po prostu się rozpłynęłam - co za pyszności, polecam wszystkim tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko, poczytałam o serach

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 21, 2012 at 19:16.

    Veroniko, poczytałam o serach i serek ricotta można zrobić w warunkach domowych. Mam na niego przepis, dostosuję do TM i jak zrobię - opublikuję . To bardzo łatwe do zrobienia. Kiedyś, jak w Polsce było mleko w butelkach przynoszone pod drzwi, można je było zostawić na zsiadłe. Potem takie zsiadłe mleko zalewało sie wrzącym mlekiem, stygło, przelewało na sito wyłożone gazą i powstawał smaczny twarożek. Zapomniałm już o tym, a sposób robienia ricotty wywołał to z pamięci. Oczywiście można też kupić teraz mleko , które się zsiądzie (nie pasteryzowane) i takie delikatne serki robić dzieciakom. To tak, na marginesie tematów serowych.

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najwazniejsze, ze juz

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 20, 2012 at 22:36.

    Najwazniejsze, ze juz wròcilas do nasBig Smile Big Smile . Znowu jestesmy w komplecieBig Smile  Choc latem, to wiadomo, jak to jest.... Najpierw uciekla nam Mixi, potem ja... Pewnie ucieknie nam jeszcze ktos do konca wakacjitmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) . Zwròcilyscie uwage, ze nie bylo nas po 4 dni,kazdej???Big Smile  Ale synchronizacjatmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Verciu jakie pyszności

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 20, 2012 at 21:38.

    Verciu jakie pyszności tmrc_emoticons.D zrobie na wekend tmrc_emoticons.D tylko dam morelki, bo na brzoskwinie niestety mam uczulenie tmrc_emoticons.~ uwielbiam tiramisu, ale to tradycyjne faktycznie jest kaloryczne a to Twoje ogranicza ilość kalorii i napewno jest super smaczne tmrc_emoticons.D dziękuję za przepisik, Twoje słodkości są REWELACYJNE !!!!!!!

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ;)  Gabi, wiedzy nigdy nie za

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 20, 2012 at 10:32.

    tmrc_emoticons.;)  Gabi, wiedzy nigdy nie za duzo, prawda? Ja tez sie ciagle ucze czegos nowego, jak kazdyBig Smile  Zawsze sie moze przydactmrc_emoticons.)  Byc kucharzem jest latwo, trudniej - byc dobrym kucharzemBig Smile . Daleko droga jeszcze przed nami, do doskonaloscitmrc_emoticons.;)  Jesli chodzi, zas, o sery, to tutaj poznalam wiele nowych, wiele sie nauczylam ( przyjechalam tu, jak bylam mlodatmrc_emoticons.;) , po tylu latach wiec, co nieco wiem... Pracowalam, zreszta, tez w kuchni .... - wiele lat temu, jako kucharka.... To tez mi sie przydalotmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Zreszta, mysle, ze kazdy przepis mozna " przekrecic" wg wlasnego gustutmrc_emoticons.)  Ja tlusto nie kucharze, bo nie lubie i przede wszystkim, nie moge..., co wychodzi na zdrowietmrc_emoticons.;)  Wiec przyzwyczailam rodzinke do takiego stylu zyciatmrc_emoticons.)  Duzo warzyw i owocòw ( a jest tu naprawde duzy wybòr), malo tluszczu, wiec i pozwolic sobie na slodkosci ,moznatmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko, absolutnie wierzę w

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 20, 2012 at 08:03.

    Veroniko, absolutnie wierzę w Twoje superowe umiejętności i rozeznanie co jest , a co nie jest light! Szczególnie jeśli idzie o dobór serów. Z pewnością zrobię ten deser jak wróci z wojaży wakacyjnych moja rodzinka . Sami z mężem nie dalibyśmy rady skonsumować i na dodatek ciasno w lodówce na przechowywanie. Poza tym "zmusiłaś" mnie  znowu do poczytania o gatunkach serów i ich właściwościach. Ciągle uczę się kuchni, to tak olbrzymia wiedza. A myślałam, że każdy potrafi być kucharzem.tmrc_emoticons.;)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •      

    Zgłoszony przez ElaK na sierpnia 19, 2012 at 22:28.

    tmrc_emoticons.)   Big Smile   tmrc_emoticons.;)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tiramisù jest light, jesli

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 19, 2012 at 22:01.

    Tiramisù jest light, jesli znasz oryginaltmrc_emoticons.;)  !!! Zamiast mascarpone jest ricotta, ktòra kazdy moze dostosowac do wlasnego gustu ( mozna kupic te 0,1 % tluszczu i po problemie), smietane, albo sie daje chuda, albo bez cukru, albo sie nie daje i zastepuje calkowicie ricotta, mozna zrobic bez cukru, poza tym, sa owoce, nie ma jajek, zabaione, kakao..... chyba wiecej light nie moze byc ????? !! Kazda gosposia moze dostosowac dla siebie przepis, bo jest " elastyczny"...,  Zdajesz sobie , mam nadzieje , sprawe, jak wyglada tiramisù oryginalne:O :O  To, akurat, tluste nie jest. tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) . Letnie,owocowe...  Zreszta, cos trzeba zrobic z czegos... Jak nic nie dodamy, to jesc raczej nie bedziemy....tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygląda super, ale co w nim

    Zgłoszony przez quchniawege na sierpnia 19, 2012 at 21:07.

    Wygląda super, ale co w nim jest LIGHT? bo to głównie przyciągnęło moją uwagę, ale niestety składniki nie potwierdzają tytułu tmrc_emoticons.(

    http://quchniawege.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zdjecia musze dodawac po 1,

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 19, 2012 at 19:18.

    Zdjecia musze dodawac po 1, bo komp mi kaprysitmrc_emoticons.(  Mixi, mysle, ze sie ucieszyBig Smile Big Smile , a dekoracja, to tak na zakonczenie konkursuBig Smile Big Smile tmrc_emoticons.;)


    Dziekuje, Elu i buziaczki dla Ciebie, i Twojej RodzinkiLove Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Doszło zdjęcie główne 

    Zgłoszony przez ElaK na sierpnia 19, 2012 at 18:49.

    Doszło zdjęcie główne  tmrc_emoticons.)  Jakie piękne!!! Ale Mixi się ucieszy  tmrc_emoticons.)   Love  Pozdrawiam ciepło i jeszcze słonecznie 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • O! i to będzie nasz

    Zgłoszony przez ElaK na sierpnia 19, 2012 at 18:48.

    O! i to będzie nasz najbliższy deser! Dziś już byśmy nie dali rady po Twoich nadziewanych brzoskwiniach (mniammm  tmrc_emoticons.) )

    Veroniko, w ciemno daję Ci ocenę bardzo dobrą, bo wszystkie desery, które robiłam wg. Twoicj przepisów są super! 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze