3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Blok czekoladowy


Wydrukuj:
4

Składniki

0 litr/litra/litry/litrów

przygotowanie masy

  • 1,5 szklanki orzechów włoskich
  • pół kg mleka w proszku
  • 1,5 szklanki pokrojonej skórki pomarańczowej i rodzynek
  • 5 łyżek kakao (z wiatrakiem)
  • 1 szklanka wody
  • 3 paczki herbatników szkolnych
  • 1,5 szklanki cukru
  • 200 g masła
  • 6
    3h 0min
    Czas całkowity 3h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Po przygotowaniu produktów
  1. Masło, wodę i cukier rozpuścić w Closed lid 3 min 70stopni obr 3

  2. Do gotowej masy wsypać kakao i mleko w proszku i wymieszać z pomocą kopystki około 1 minutę obroty 7-8.

  3. wsypać pokruszone herbatniki, skórkę i rodzynki i na Counter-clockwise operation wymieszać z pomocą kopystki.

  4. gotowy blok włożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia lub do 3 pojemników po litrowych lodach i wygładzić mokrą ręką gęstą masę. Wstawić do lodówki gdy ostygnie i po 3-5 godzinach blok jest gotowy do krojenia.

10
11

Porady

blok można jeść nawet na ciepło łyżką,

jeśli ktoś ma fantazję i lubi urozmaicenia, to można do bloku dodać pokorojone żelki, żurawinę, migdały i cokolwiek przyjdzie  do głowy tmrc_emoticons.;)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • już zrobione - dzieciaki

    Zgłoszony przez ewko na lutego 29, 2016 at 22:26.

    już zrobione - dzieciaki miały zabawę pomagając mamie robić "coś niezdrowego" POLECAM  Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za przepis blok

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 16, 2015 at 06:53.

    Dziękuję za przepis blok właśnie stygnie .Ja włożylam mniej dodatków .Żurawinę i jagody goi . Big Smile

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze