Składniki
0 litr/litra/litry/litrów
przygotowanie masy
- 1,5 szklanki orzechów włoskich
- pół kg mleka w proszku
- 1,5 szklanki pokrojonej skórki pomarańczowej i rodzynek
- 5 łyżek kakao (z wiatrakiem)
- 1 szklanka wody
- 3 paczki herbatników szkolnych
- 1,5 szklanki cukru
- 200 g masła
-
6
3h 0min
Czas całkowity 3h 0minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Masło, wodę i cukier rozpuścić w
"Blokada naczynia miksującego" 3 min 70stopni obr 3
Do gotowej masy wsypać kakao i mleko w proszku i wymieszać z pomocą kopystki około 1 minutę obroty 7-8.
wsypać pokruszone herbatniki, skórkę i rodzynki i na
"Obroty wsteczne" wymieszać z pomocą kopystki.
gotowy blok włożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia lub do 3 pojemników po litrowych lodach i wygładzić mokrą ręką gęstą masę. Wstawić do lodówki gdy ostygnie i po 3-5 godzinach blok jest gotowy do krojenia.
Po przygotowaniu produktów
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
blok można jeść nawet na ciepło łyżką,
jeśli ktoś ma fantazję i lubi urozmaicenia, to można do bloku dodać pokorojone żelki, żurawinę, migdały i cokolwiek przyjdzie do głowy
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzjuż zrobione - dzieciaki
już zrobione - dzieciaki miały zabawę pomagając mamie robić "coś niezdrowego" POLECAM
Dziękuję za przepis blok
Dziękuję za przepis blok właśnie stygnie .Ja włożylam mniej dodatków .Żurawinę i jagody goi .
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.