3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BITA ŚMIETANA


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 0,5 L ŚMIETANY 30%(NAJLEPSZA Z MIECHOWA WE WORECZKU LUB ŁACIATA 30%)
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  ZAKŁADAMY NA NOŻE MOTYLEK,WLEWAMY ŚMIETANĘ I UBIJAMY NA OBROTACH 4 PRZEZ 40 SEK. ŚMIETANA NIE MUSI BYĆ BARDZO SCHŁODZONA 

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • trzy razy robiłam bitą

    Zgłoszony przez batata64 na marca 29, 2016 at 23:10.

    trzy razy robiłam bitą śmietane, najpierw za duże obroty, potem brak motylka ale ostatni raz (szukałam sposobów w internecie) zrobiłam jak podano i ... wylałam po raz trzeci tmrc_emoticons.( 

    Jeżeli ma ktoś sprawdzony, wielokrotnie, sposób na ubicie śmietanki 30%, potrzebuję do Kopca kreta (nie mam zwykłego miksera), prosze pomóc, ciasto upiekałam a dalej nie mogę nic zrobić, 

    z Góry dziekuję

    Beata

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bita śmietana ok, tylko ja

    Zgłoszony przez Kocica na września 5, 2013 at 15:51.

    Bita śmietana ok, tylko ja dodała bym trochę cukru pudru do smaku.

    Oto mojezałączone zdjęcie tmrc_emoticons.) 

    [[wysiwyg_imageupload:1486:]]

    Jestem Agata tmrc_emoticons.)

    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.

    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kameleon, dobre ubicie

    Zgłoszony przez ElaK na sierpnia 5, 2013 at 23:06.

    Kameleon, dobre ubicie śmietany zależy od wielu czynników: od temperatury śmietany, od stopnia ukwaszenia, od zawartości tłuszczu, od producenta... zależy też od ilości, jaką się ubija... Do masła może być w temp.pokojowej i najlepiej leciutko kwaśna; jak jest za słodka i po minucie ubijania nie wychodzi masło, można dodać kilka kropel soku z cytryny.

    Do ubicia na bitą śmietanę najlepiej jest ją schłodzić; Ja nastawiam pokrętło obrotów na 3,5 i obserwuję konsystencję. %00 g ubijam najczęściej ok. 1 minuty. Cukier puder dodaję pod koniec ubijania.

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mi po 40 sekundach śmietana

    Zgłoszony przez kameleon na sierpnia 5, 2013 at 22:46.

    mi po 40 sekundach śmietana nie zmieniła konsystencji, a po kolejnych 40 sekundach wyszło pyszne słodkie masełko (bo też trochę cukru pudru dodałem)  tmrc_emoticons.p

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze