Tu jesteś:
4
Składniki
6 kawałek/kawałki/kawałków
Batony RAW (daktylowo-orzechowe)
- 1 torebek daktyli, bez pestek
- 1 torebek orzechów nerkowca
- 2-3 łyżki wiórków kokosowych
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia włożyć daktyle (1 szklanka/1 torebka) bez pestek. Rozdrobnić 10s/obr.4-5.
Dodać orzechy nerkowca (1szklanka/1torebka). Rozdrobnić 5-10s/obr.4-5 (w zależności od upodobań - najlepiej żeby zostały drobne kawałki orzechów)
Powstałą masę wyłożyć w płaskim naczyniu na papierze do pieczenia i dobrze ugnieść aby masa była zbita. Włożyć do lodówki na 1-2 godz, następnie obsypać wiórkami i pokroić na batony.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz