3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BATONY DAKTYLOWE


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

WSZYSTKO RAZEM

  • 25 g słonecznika łuskanego
  • 30 g pestek dyni
  • 20 g sezamu
  • 1 jajko całe
  • 1 łyżeczka miodu
  • 50 g orzechów włoskich
  • 70 g orzechów nerkowca
  • 250 g suszonych daktyli
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    MIESZANIE
  1. Wszyskie skłądniki wrzucić do naczynia miksującego 2 min/obr 6.

    Rozgrzać piekarnik 180 °C.

    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Całą masę przełozyć do blachy, ugnieść  łyżeczką.

    Piec 20 min.

    Odstawić do sotygnięcia.Ostygniętą masę pokroić na kwadraty.

    Smacznego tmrc_emoticons.;)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Blacha 25x22 może też być kwadratowa wtedy batony wyjdą grubsze.

Batony najlepiej upiec wieczorem, po odstaniu i całkowitym ostygnięciu  rano nie będę się rozkruszały.

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • ZROBILAM!...

    Zgłoszony przez Seni na grudnia 23, 2016 at 19:16.

    ZROBILAM!

    ZAMIAST NERKOWCOW DALAM migdaly, dobre wyszly,ale za dlugo trzymalam w piekarniku...trudno, aha, zrobilam podwojna porcje.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo mi sie podoba przepis, robie!

    Zgłoszony przez Seni na grudnia 23, 2016 at 14:29.

    bardzo mi sie podoba przepis, robie!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobre!!!

    Zgłoszony przez zibirom101 na września 29, 2016 at 20:54.

    Dobre!!!

    zibirom

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z żurawina wychodza pyszne

    Zgłoszony przez Wandi1 na sierpnia 25, 2016 at 16:43.

    Z żurawina wychodza pyszne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przekąska Dziękuję za

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 10, 2016 at 10:25.

    Super przekąska tmrc_emoticons.;) Dziękuję za przepis Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobre ale następnym razem

    Zgłoszony przez AgaAd na maja 3, 2016 at 12:47.

    Dobre ale następnym razem spróbuję np. z żurawiną albo innym kwaśnym owocem, powinny być jeszcze wyrazistsze w smaku.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze