Tu jesteś:
4
Składniki
- • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
- • 250 g płatków owsianych, górskich
- • 75 g wiórków kokosowych
- • 100 gsuszonej żurawiny
- • 125 gmieszanki ziaren sezamu, pestek dyni, słonecznika
- • 125 g niesolonych orzeszków ziemnych
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Rozgrzać piekarnik do 130ºC
- Do naczynia miksującego wlać mleko i podgrzać 6 minut, 100ºC, obroty 2
- Dodać resztę składników i wymieszać przy pomocy kopystki 40 sekund, obroty 3 wsteczne.
- Wylać masę na blachę 23x33cm i włożyć do piekarnika
- Piec 1 godzinę
- Wyjąć z piekarnika i odstawić na 15 minut
- Pokroić na prostokąty i wystudzić.
Ewentualnie z powstałej masy można formować płaskie okrągłe ciasteczka i upiec
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMniam!!!!!!!!! Batoniki
Mniam!!!!!!!!! Batoniki wyszły pyszniusie! Będę je córci do szkoły robiła w ramach czegoś słodkiego i pożywnego. Objada się nimi cała rodzina
" Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "
sylwia.gasowska
robiłem te batoniki. wychodzą pychotki . polecam. na śniadanie , obiad i kolację (dla zapracowanych)
No wreszcie coś do zrobienia
No wreszcie coś do zrobienia dla mnie. Nie mogę co prawda konsumować takich smakołyków ,ale sie skuszę
Ciekawy przepis. Napewno
Ciekawy przepis. Napewno wypróbuję!