3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bananowo-kokosowy budyń jaglany (bez cukru)


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

Bananowo-kokosowy budyń jaglany

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 650 g dowolnego mleka (krowie lub roślinne)
  • 30 g masła lub oleju kokosowego
  • dojrzały banan
  • 2 czubate łyżki wiórków kokosowych
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do suchego naczynia wsypujemy kaszę i krótko ją prażymy (1min/100st/obr.1), a następnie zalewamy mlekiem i gotujemy aż zmięknie i zgęstnieje (ok. 15min/98st/obr.2) - podczas gotowania na pokrywie zamiast miarki umieszczamy koszyczek.
  2. Do ugotowanej kaszy dodajemy masło lub olej, banana i wiórki kokosowe - całość blendujemy (10s/obr. zwiększamy stopniowo od 2 do 7). Ciepły budyń przekładamy do miseczek i podajemy z ulubionymi dodatkami.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Kasza jaglana lubi się przypalać. Jeśli po przygotowaniu budyniu na dnie naczynia pojawi się lekkie przypalenie - wystarczy wstępnie umyć naczynie, a nastepnie wrzucić kostkę do zmywarki, zalać wrzątkiem i odstawić na 15-20min (potem umyć normalnie naczynie).


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • a propos przypalenia dna misy-wystarczy posypac...

    Zgłoszony przez Maeggie na maja 21, 2017 at 19:46.

    a propo's przypalenia dna misy-wystarczy posypac dno garnka soda i odstawic na 15 min, potem gabka wymyc

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze