3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Babeczki - pychotki


Wydrukuj:
4

Składniki

25 porcja/porcje/porcji

Babeczki - pychotki

  • 250 gramów serek mascarpone
  • 0,5 puszki Mleka skondensowanego słodzonego
  • 100 gramów malin
  • 100 gramów borówki amerykańskiej
  • 1 opakowania galaretki truskawkowej
  • 25 gotowych babeczek słodkich
5

Przygotowanie

    Babeczki - pychotki
  1. 1. Na tacy lub paterze rozkładamy gotowe babeczki

  2. 2. Do naczynia miksującego wkładamy motylek, cały serek mascarpone oraz wlewamy mleko skondensowane słodzone ucieramy 25 s/obr. 4

  3. 3. Zagotowujemy wodę i rozpuszczamy galaretkę truskawkową w polowie podaje na opakowaniu ilości wody ( z reguły 250 ml) mieszamy i pozwalamy aby nam ostygła.

  4. 4. Za pomocą szprycy lub poprostu łyżeczką przekładamy masę na babeczki.

  5. 5. Dekorujemy dostępnymi owocami - malinkami, borówką amerykańską

  6. 6. Galaretką polewam babeczki (w zależności od wielkośći, ale na małe babeczki 1 łyżeczka, na większe 1 łyżka)

  7. 7. Odstawiam babeczki do lodówki i czekam około 1 godziny aby ciasteczka były gotowe.

  8. Smacznego ... !!!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jeżeli babeczek nie będą jadły dzieci - zawsze na spód babeczki wkładam wiśnie w alkoholu lub malinki z nalewki tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Krem świetny, zawsze robię z podwójnej porcji i...

    Zgłoszony przez GMaria na marca 2, 2019 at 20:02.

    Krem świetny, zawsze robię z podwójnej porcji i zdecydowanie dłużej ubijam,az do uzykania odpowiedniej konsystencji. Należy sprawdzać i ubijać aż będzie gęsty.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Krem w smaku bardzo dobry, tylko rzadki mi...

    Zgłoszony przez Gabriela_2008 na maja 25, 2018 at 05:18.

    Krem w smaku bardzo dobry, tylko rzadki mi wyszedł. Rozlał sie na babeczkach tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze