3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wieprzowina z ryżem i warzywami


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 50 dkg mięsa wieprzowego (szynka ,łopatka ,schab) , 50g orzeszków ziemnych, 220g ryżu, 100g surowej marchewki pokrojonej w słupki lub w talarki, 50 g surowego selera pokrojonego w słupki, 2-3 ząbki czosnku, 2-3 cebule , kilka surowych pieczarek, papryk
  • papryka słodka –różnokolorowa ,pokrojona w paski, różyczki brokuła, ew. kalafiora, przyprawa do mięsa wieprzowego lub do gyrosu (można doprawić takimi przyprawami jakich używa się w kuchni i jakie się lubi), sól ,pieprz, oliwa z oliwek, kurkuma.
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1.  Ryż dokładnie opłukać, wsypać do koszyczka, dodać łyżeczkę płaską
     kurkumy, posolić, dodać orzeszki ziemne i wymieszać.

     Do naczynia wlać 6 MT wody włożyć koszyczek  z ryżem i orzeszkami zamknąć.
     Na Varomie ułożyć pokrojone w paseczki i przyprawione i wymieszane z cebulą i czosnkiem i oliwą mięso.   Dołożyć  pokrojoną marchewkę.
    Na górnej części Varomy ułożyć różne warzywa-różyczki brokuła, kalafiora,
     pieczarki, kawałki kolorowej papryki.
     Gotować -35-40 min.temp. Varoma,obr.1. Po 20-25 min wyłączyć ,wyjąć
     koszyk z ryżem i dolać 2 MT gorącej wody ,kontynuować parowanie.
    Wywar ,który zostanie  w naczyniu można wykorzystać do zrobienia sosu – np.  z dodatkiem ogórka konserwowego.  2-3 ogórki zmiksować z wywarem ,dodać 1-2 łyżki mąki i gotować 2-3 min ,temp. 100 stopni .poz. 2.
    Smacznego! 

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dlaczego mieso wyszło mi gumowate? Kroś ma...

    Zgłoszony przez Mamasita na marca 5, 2020 at 15:21.

    Dlaczego mieso wyszło mi gumowate? Kroś ma pomysł?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszny ale durzo roboty

    Zgłoszony przez migotka40 na marca 3, 2019 at 14:23.

    pyszny ale durzo robotyCooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczny obiad. Cała rodzina, łącznie z...

    Zgłoszony przez LukaszT na grudnia 2, 2016 at 20:32.

    Bardzo smaczny obiad. Cała rodzina, łącznie z małymi dziećmi, wciągali że aż miło tmrc_emoticons.). Dziękuję tmrc_emoticons.)!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję i pozdrawiam!

    Zgłoszony przez smoczek na marca 6, 2016 at 11:42.

    Dziękuję i pozdrawiam! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne Zrobiłam

    Zgłoszony przez Jola U na marca 2, 2016 at 17:18.

    Bardzo smaczne

    Zrobiłam dzisiaj na obiad i palce lizać tmrc_emoticons.) gorąco polecam tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Cieszę się , ze obiadek

    Zgłoszony przez smoczek na stycznia 13, 2016 at 22:45.

     Cieszę się , ze obiadek smakował tmrc_emoticons.) pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Coś przepysznego. Bardzo nam

    Zgłoszony przez Loona83 na stycznia 12, 2016 at 20:29.

    Coś przepysznego. Bardzo nam smakuje. Mąż nie mógł sie nachwalić, że takie pyszne. W dodatku szybko się robi. Jutro ponownie bedzie to u nas na obiad. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne! Bardzo smakowało.

    Zgłoszony przez Kortezklaudia na stycznia 6, 2016 at 22:40.

    Pyszne! Bardzo smakowało. Choć ja po 20 min wyjęłam koszyk by dolać wody i włożyłam koszyk sportoweM bo ryż był twardy. Po 35 min jedzonko było juz zrobione tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super! Ważne jest to, że

    Zgłoszony przez smoczek na września 26, 2015 at 09:44.

    Super! Ważne jest to, że możemy swoje pomysły realizować ze "smakiem". Co do ryzu -to różnie bywa ,czasami trzeba go dogotowywać i tak jest twardy, a czasami trzeba skrócić czas jego gotowania -nigdy nie wiemy na co trafimy.Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny przepis, smakował

    Zgłoszony przez lady1305 na września 14, 2015 at 20:13.

    Świetny przepis, smakował całej rodzinie tym bardziej że można na talerz wyłożyć po ugotowaniu z mięsem lub z warzywami gdyż gotuje się na różnych poziomach varomy. Ja trochę zmieniłam gdyż miałam już wcześniej zamarynowane mięso. Dzień wcześniej pokroiłam mięso i zamarynowałam w mleku i pokrojonej cebuli. Dzieki temu jest miekkie.Zrobiłam sos: do pozostałego wywaru dodałam esencję knorr  do mięs duszonych(ilość w zależności od słoności wywaru) i dodałam 2 łyżki mąki i śmietany.

    U mnie taka wersja smakowala. Dzieki za przepis.

    Miałam ryż paczkowany,który przesypałam do koszyczka i musiałam gotować 40 min. Był al dente. Nie wiem czy to od ryżu zależy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Danie bardzo dobre, zrobiłam

    Zgłoszony przez pryska na września 22, 2014 at 15:52.

    Danie bardzo dobre, zrobiłam z produktów które miała w lodówce, brakowało mi brokuła, zamiast wieprzowiny zrobiłam z drobiu i wszystkie warzywa i mięso wymieszałam razem. Wyszło smaczne, lekkostrawnie i syte. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Małgosiu muszę to zrobić na

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 4, 2013 at 21:01.

    Małgosiu muszę to zrobić na obiad. Na pewno jest SMACZNE. Pozdrawiam Party" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/party.png" alt="Party" width="19" height="23">L. A.

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki  dziewczyny Gabi ja

    Zgłoszony przez smoczek na lipca 18, 2013 at 13:01.

    Dzięki  dziewczyny tmrc_emoticons.)

    Gabi ja również  robię to danie z mięsem drobiowym ,najczęściej  z kurczaka.Spróbuję następnym razem z indykiem.Rzeczywiście  będzie zdrowsze. Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne, znam tego

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 16, 2013 at 12:13.

    Bardzo smaczne, znam tego typu dania tmrc_emoticons.)  Polecam szczerze , pycha Big Smile Big Smile tmrc_emoticons.p  Pozdrawiam Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Już  brak mi siły - 6 razy 

    Zgłoszony przez smoczek na lipca 15, 2013 at 22:20.

    Już  brak mi siły - 6 razy  poprawiałam  ilość składników .Pięknie się wpisuje  a następnie przy zatwierdzeniu dalej zostaje połowa.

    Poddaję się i  wobec tego pełna listę składników tmrc_emoticons.~ wpisuję  tutaj.

    Składniki:

     50 dkg mięsa wieprzowego (szynka ,łopatka ,schab) ,50g orzeszków ziemnych,220g ryżu,100g surowej marchewki pokrojonej w słupki lub w talarki, 50 g surowego selera pokrojonego w słupki,2-3 ząbki czosnku, 2-3 cebule ,kilka surowych pieczarek,papryka słodka –różnokolorowa ,pokrojona w paski,różyczki brokuła, ew. kalafiora, przyprawa do mięsa wieprzowego lub do gyrosu (można doprawić takimi przyprawami jakich używa się w kuchni i jakie się lubi),sól ,pieprz, oliwa z oliwek, kurkuma.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny przepis. Można też

    Zgłoszony przez gabi49 na lipca 15, 2013 at 21:54.

    Świetny przepis. Można też zrobić z mięsem np. z indyka. Będzie zdrowsze. tmrc_emoticons.;)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze