Tu jesteś:
4
Składniki
1000 g
szynka
- 1000g szynki wieprzowej(kulka),po 1 łyżce:papryki czerwonej,przyprawy gyros,przyprawy do wieprzowiny lub do pieczenipól łyżeczki soli ziołowej wykonanej w TM,do zawinięcia:folia spozywcza,gumki recepturki lub nitka
-
6
1h 35min
Czas całkowity 1h 35minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
wodę z foli mozna zlac do słoiczka i wykorzystać do sosu
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPychotka, ale zawinęłam ją w rękaw foliowy....
Pychotka, ale zawinęłam ją w rękaw foliowy. Folii spożywczej "na gorąco" trochę się obawiam. Szyneczkę będę powtarzać. Świetna alternatywa zamiast kupnych wędlin.
Pychota. Ja zastosowałem sól do peklowania....
Pychota. Ja zastosowałem sól do peklowania. Takie proste a takie smaczne. Szynka za 30 PLN że sklepu się chowa.
Bardzo dobra!...
Bardzo dobra!
Ja zamiast zawijać w folię wkładam mięsko do rękawa i szczelnie zamykam.
Wychodzi pycha! Polecam
pychota:love:
pychota
Magda-M:...
Magda-M:
Chyba po to, żeby była zbita i można ja było łatwo kroic
Genialna na ciepło i na zimno... wszystkim...
Genialna na ciepło i na zimno... wszystkim smakowała...
Dzięki za przepis
Przepis dobry, choć najlepiej smakuje na zimno....
Przepis dobry, choć najlepiej smakuje na zimno. Myślalam ,że bedzie rownież dobre jako mięsko z sosem do obiadu, jednak jest troche za twarde. Ale na zimno jest przepyszne
REWELACJA SZYNECZKA JEST PRZEPYSZNA GORACO POLECAM
REWELACJA SZYNECZKA JEST PRZEPYSZNA GORACO POLECAM
Rewelacja ...
Rewelacja
Właśnie zrobiłem. Coś wspaniałego
Zwykła folia Spożywcza nie nadaje się do...
Zwykła folia Spożywcza nie nadaje się do wysokich temperatur. Jest bardzo, a to bardzo szkodliwa. Lepiej szynkę zawinąć w zwykły papier do pieczenia lub w rękaw do pieczenia.
A jaka jest różnica między mięsem...
A jaka jest różnica między mięsem zawiniętym w folię a nie zawiniętym ?
Po co obwijać te mięso w folię?
Tak
Tak
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Czy można wykorzystać w tym
Czy można wykorzystać w tym przepisie pierś indyka?
witaj tylko wydłużyc czas
witaj tylko wydłużyc czas
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Zamierzam zrobić szynkę. Mam
Zamierzam zrobić szynkę.
Mam pytanie jeśli mam wiecej mięsa to proporcjonalnie wyliczyć czas na varomie i wodę w tm??
Robiłam na święta i jest
Robiłam na święta i jest rewelacyjna. Mój mąż ciągle wspomina jej smak więc właśnie robię jeszcze raz.
Bardzo dobra szyneczka
Bardzo dobra szyneczka
Polecam
Genialna! Jak i na ciepło,
Genialna! Jak i na ciepło, tak i na zimno! Polecam wszystkim, którzy jeszcze się zastanawiają czy robić czy nie
Zrobiłam z łopatki...pyszna
Zrobiłam z łopatki...pyszna
Robiłam dziś po raz drugi ale
Robiłam dziś po raz drugi ale z łopatki wieprzowej
także pyszna 
Szynka wyszła super, polecam;
Szynka wyszła super, polecam; )
Obłędna.... świetny przepis.
Obłędna.... świetny przepis.
właśnie zrobiłam, GENIALNA!!
właśnie zrobiłam, GENIALNA!!
Dziś u mnie po kawałeczku na
Dziś u mnie po kawałeczku na obiad a reszta do kanapek
Robiłam z karkówki i jest pyszna 
Mniam . Zrobiłam z piersi
Mniam . Zrobiłam z piersi kurczaka , pycha
ponieważ mam model 31 i max
ponieważ mam model 31 i max to 60minut
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Pychotka!!!! Polecam każdemu
Pychotka!!!! Polecam każdemu smakuje!!!
jest super, przepyszna! moja
jest super, przepyszna!
moja była trochę twarda, ale nie doczytałem i nie zostawiłem na te 10 min w varomie- może to to. następnym razem nie zapomnę
a jeszcze jedno? dlaczego najpierw 60 min potem 25? nie można od razu ustawić 85? czy po prostu starsze TM nie miały tak wyskalowanego licznika dla varomy?
a co z marynowaniem,
a co z marynowaniem, odstawiamy na jakiś czas, czy przyprawiamy i bez czekania na varome?
Szynka bardzo dobra,
Szynka bardzo dobra, dopiekłam ją prze 20 min w piekarniku. Wszystkim gościom bardzo smakowała.
Zrobiona przed chwilą
Zrobiona przed chwilą
Szynka miękka i soczysta.
Szynka miękka i soczysta. Przygotowałam ją w innym zestawie przypraw (to co miałam akurat w domu). Dobry sposób na przygotowanie własnej, smaczej wędliny.
Bardzo dziękuję za przepis.
Bardzo dziękuję za przepis. Wczoraj ja zrobiłam w
"Blokada naczynia miksującego" i jest świetna. Polecam wszystkim.
Szynka rewelacyjna. Żadna
Szynka rewelacyjna. Żadna szynka ze sklepu sie do niej nie umywa. Polecam każdemu kto ceni naturalny, dobry smak.
POLECAM! Zrobiłam w
POLECAM! Zrobiłam w przyprawie do żeberek
Rewelacja,zrobiłam z szynki
Rewelacja,zrobiłam z szynki ale mam zamiar sprawdzić inne mięsiwa :0.polecam.
Cieszę sie Haniu ja tez
Cieszę sie Haniu
ja tez zrobilam z łopatki obie przepyszne 
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Według tego zrobiłam na
Według tego zrobiłam na święta schab i karczek
.Rewelacja 
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
:DFajny przepis Agnieszko
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.