3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
  • thumbnail image 11
  • thumbnail image 12
  • thumbnail image 13
  • thumbnail image 14
  • thumbnail image 15
  • thumbnail image 16
  • thumbnail image 17
  • thumbnail image 18
  • thumbnail image 19
  • thumbnail image 20
  • thumbnail image 21
  • thumbnail image 22
  • thumbnail image 23
  • thumbnail image 24
  • thumbnail image 25
  • thumbnail image 26
  • thumbnail image 27
  • thumbnail image 28
  • thumbnail image 29
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

szynka świąteczna


Wydrukuj:
4

Składniki

1000 g

szynka

  • 1000g szynki wieprzowej(kulka),po 1 łyżce:papryki czerwonej,przyprawy gyros,przyprawy do wieprzowiny lub do pieczenipól łyżeczki soli ziołowej wykonanej w TM,do zawinięcia:folia spozywcza,gumki recepturki lub nitka
  • 6
    1h 35min
    Czas całkowity 1h 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. mięso przeplukać osuszyc ręcznikiem jednorazowym,połozyc na drewnianej desce,przyprawy wymieszać w salaterce gotowe wetrzec porządnie w mięso przełozyc na folię spozywcza i zwinac ciasno,boki zawinąc pod spód(zawinać tak 3 razy w folię na koniec gumkami chwycic

  2. do naczynia nalać wody 1500g,tak przygotowane mieso włożyc do varomy i czas początek 60min/varoma/obr1 później 25min/varoma/obr1 po skonczeniu wyłączyć TM i zostawić na 10min w varomie,po tym czasie zdjąć z varomy odwina,wodę zlac i przykryc folia spozywczą do wystudzenia poźniej do lodówki

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

wodę z foli mozna zlac do słoiczka i wykorzystać do sosu


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pychota. Ja zastosowałem sól do peklowania....

    Zgłoszony przez Jendrek na maja 16, 2018 at 16:36.

    Pychota. Ja zastosowałem sól do peklowania. Takie proste a takie smaczne. Szynka za 30 PLN że sklepu się chowa.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobra!...

    Zgłoszony przez Termojust na grudnia 3, 2017 at 21:17.

    Bardzo dobra!
    Ja zamiast zawijać w folię wkładam mięsko do rękawa i szczelnie zamykam.
    Wychodzi pycha! PolecamSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pychota:love:

    Zgłoszony przez iwonawyrwalska na lipca 25, 2017 at 09:01.

    pychotaLove

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Magda-M:...

    Zgłoszony przez Mama Monika na lipca 17, 2017 at 17:01.

    Magda-M:
    Chyba po to, żeby była zbita i można ja było łatwo kroic

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Genialna na ciepło i na zimno... wszystkim...

    Zgłoszony przez Dorota Ostrowska na stycznia 7, 2017 at 20:37.

    Genialna na ciepło i na zimno... wszystkim smakowała... tmrc_emoticons.) Dzięki za przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis dobry, choć najlepiej smakuje na zimno....

    Zgłoszony przez oska1990 na stycznia 3, 2017 at 19:11.

    Przepis dobry, choć najlepiej smakuje na zimno. Myślalam ,że bedzie rownież dobre jako mięsko z sosem do obiadu, jednak jest troche za twarde. Ale na zimno jest przepyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • REWELACJA SZYNECZKA JEST PRZEPYSZNA GORACO POLECAM

    Zgłoszony przez FRANCA na grudnia 15, 2016 at 19:43.

    REWELACJA SZYNECZKA JEST PRZEPYSZNA GORACO POLECAMSmileLol

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja ...

    Zgłoszony przez Erni2504 na listopada 14, 2016 at 13:22.

    Rewelacja



    Właśnie zrobiłem. Coś wspaniałego Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zwykła folia Spożywcza nie nadaje się do...

    Zgłoszony przez Dorota1000 na listopada 7, 2016 at 00:04.

    Zwykła folia Spożywcza nie nadaje się do wysokich temperatur. Jest bardzo, a to bardzo szkodliwa. Lepiej szynkę zawinąć w zwykły papier do pieczenia lub w rękaw do pieczenia.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A jaka jest różnica między mięsem...

    Zgłoszony przez Magda-M na października 27, 2016 at 11:38.

    A jaka jest różnica między mięsem zawiniętym w folię a nie zawiniętym ?

    Po co obwijać te mięso w folię?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak

    Zgłoszony przez agulinka na października 12, 2016 at 17:30.

    Tak

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy można wykorzystać w tym

    Zgłoszony przez formica na października 12, 2016 at 15:50.

    Czy można wykorzystać w tym przepisie pierś indyka? 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • witaj tylko wydłużyc czas

    Zgłoszony przez agulinka na lipca 26, 2016 at 19:29.

    witaj tylko wydłużyc czas

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zamierzam zrobić szynkę.  Mam

    Zgłoszony przez goha na lipca 26, 2016 at 19:27.

    Zamierzam zrobić szynkę. 

    Mam pytanie jeśli mam wiecej mięsa to proporcjonalnie wyliczyć czas na varomie i wodę w tm??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam na święta i jest

    Zgłoszony przez Ew.cia na maja 8, 2016 at 22:18.

    Robiłam na święta i jest rewelacyjna. Mój mąż ciągle wspomina jej smak więc właśnie robię jeszcze raz.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobra szyneczka 

    Zgłoszony przez baasia44 na kwietnia 3, 2016 at 19:30.

    Bardzo dobra szyneczka  tmrc_emoticons.) Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Genialna! Jak i na ciepło,

    Zgłoszony przez Nika666 na marca 23, 2016 at 08:39.

    Genialna! Jak i na ciepło, tak i na zimno! Polecam wszystkim, którzy jeszcze się zastanawiają czy robić czy nie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam z łopatki...pyszna

    Zgłoszony przez grjolkar na marca 5, 2016 at 18:25.

    Zrobiłam z łopatki...pyszna tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam dziś po raz drugi ale

    Zgłoszony przez Marzeniusia na lutego 20, 2016 at 18:48.

    Robiłam dziś po raz drugi ale z łopatki wieprzowej tmrc_emoticons.) także pyszna tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szynka wyszła super, polecam;

    Zgłoszony przez lirvans na stycznia 6, 2016 at 13:38.

    Szynka wyszła super, polecam; )

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Obłędna.... świetny przepis.

    Zgłoszony przez MartaWisznia na stycznia 2, 2016 at 00:57.

    Obłędna.... świetny przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • właśnie zrobiłam, GENIALNA!! 

    Zgłoszony przez milioli na grudnia 22, 2015 at 23:27.

    właśnie zrobiłam, GENIALNA!! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziś u mnie po kawałeczku na

    Zgłoszony przez Marzeniusia na grudnia 8, 2015 at 12:03.

    Dziś u mnie po kawałeczku na  obiad a reszta do kanapek tmrc_emoticons.) Robiłam z karkówki i jest pyszna tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mniam . Zrobiłam z piersi

    Zgłoszony przez Ananaska007 na grudnia 5, 2015 at 14:28.

    Mniam . Zrobiłam z piersi kurczaka , pycha tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ponieważ mam model 31 i max

    Zgłoszony przez agulinka na sierpnia 7, 2015 at 18:18.

    ponieważ mam model 31 i max to 60minut tmrc_emoticons.;)

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka!!!! Polecam każdemu

    Zgłoszony przez sebol na lipca 25, 2015 at 22:02.

    Pychotka!!!! Polecam każdemu smakuje!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jest super, przepyszna! moja

    Zgłoszony przez nugatek na lipca 1, 2015 at 22:41.

    jest super, przepyszna!

    moja była trochę twarda, ale nie doczytałem i nie zostawiłem na te 10 min w varomie- może to to. następnym razem nie zapomnę tmrc_emoticons.;)a jeszcze jedno? dlaczego najpierw 60 min potem 25? nie można od razu ustawić 85? czy po prostu starsze TM nie miały tak wyskalowanego licznika dla varomy? 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a co z marynowaniem,

    Zgłoszony przez ewakszczot na czerwca 27, 2015 at 17:15.

    a co z marynowaniem, odstawiamy na jakiś czas, czy przyprawiamy i bez czekania na varome?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szynka bardzo dobra,

    Zgłoszony przez Anka_or na kwietnia 14, 2015 at 20:10.

    Szynka bardzo dobra, dopiekłam ją prze 20 min w piekarniku. Wszystkim gościom bardzo smakowała.  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiona przed chwilą

    Zgłoszony przez Estetica na marca 28, 2015 at 23:10.

    Zrobiona przed chwilą tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szynka miękka i soczysta.

    Zgłoszony przez Alla na marca 12, 2015 at 15:32.

    Szynka miękka i soczysta. Przygotowałam ją w innym zestawie przypraw (to co miałam akurat w domu). Dobry sposób na przygotowanie własnej, smaczej wędliny.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dziękuję za przepis.

    Zgłoszony przez AAgniecha-1974 na grudnia 23, 2014 at 11:01.

    Bardzo dziękuję za przepis. Wczoraj ja zrobiłam w Closed lid i jest świetna. Polecam wszystkim. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szynka rewelacyjna. Żadna

    Zgłoszony przez malenia123 na grudnia 9, 2014 at 23:08.

    Szynka rewelacyjna. Żadna szynka ze sklepu sie do niej nie umywa. Polecam każdemu kto ceni naturalny, dobry smak. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • POLECAM! Zrobiłam w

    Zgłoszony przez megr07 na listopada 10, 2014 at 20:18.

    POLECAM! Zrobiłam w przyprawie do żeberek

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja,zrobiłam z szynki

    Zgłoszony przez viola309 na października 3, 2014 at 20:35.

    Rewelacja,zrobiłam z szynki ale mam zamiar sprawdzić inne mięsiwa :0.polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę sie Haniu ja tez

    Zgłoszony przez agulinka na grudnia 26, 2013 at 18:40.

    Cieszę sie Haniu tmrc_emoticons.p ja tez zrobilam z łopatki obie przepyszne tmrc_emoticons.)

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Według tego zrobiłam na

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na grudnia 26, 2013 at 17:32.

    Według tego zrobiłam na święta schab i karczek tmrc_emoticons.p .Rewelacja tmrc_emoticons.p

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DFajny przepis Agnieszko

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na grudnia 20, 2013 at 20:28.

    tmrc_emoticons.DFajny przepis Agnieszko dziękuje

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze