 
                                            
                                    Składniki
Cukinia ,mięso drobiowe i wiepszowe,
- 4 plastrów cukinia średniej wielkości
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Varoma Varoma
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Sushi mięsne - Sushi mięsne - Składniki : Sposób przygotowania; - - 200g mięsa wiepszowego 1. Do naczynia miksującego włożyć mięso , rozdrobnić 6-8 s / obr. 6 - - 200g mięsa drobiowego 2. Dodać jajko , przyprawy i bułkę wymieszać 20s / obr. 3 - - 1 jajko 3. Pokroić cukinie w paski najlepiej obieraczką . - - 1 bułka namoczona w mleku 4. Mięso zrobić na kulki , pozawijać w cukinie . - - 1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej 5. Poukładać na górnej i dolnej cześci Varomy , poukładać pozawijane - - szczypta piepszu i soli mięso , między mięsem brokuły i pieczarki . - - 3 cukinie (średnie) 6. Do naczynia wlać wode i listki laurowe . - - 750g ziemnaków lub 200g ryżu 7. Do naczynia wrzuć koszyczek z ziemniakami lub ryżem . - - 750g wody 8. Na przykrywie naczynia umieść Varome , gotować 30 min / Varoma/ - - 2 listki laurowe obr. 1 w przypadku ryżu obr. 3 . - - 200g pieczaki - - 200g brokuły - łatwy 4 porcje czas przygotowania : 30 min - SS - ''SUSHI '' MĘSNE - Składniki : Sposób przygotowania: - -200 gr. mięsa mielonego 1. Do naczynia miksujacego włożyć mięso (trochę podmrożone),rozdrobnić 6-8 sek./obr.7 - -200 gr. mięsa drobiowego 2.Dodać jajko , przzyprawy i bułkę wymieszać 20sek./obr. 3 - -1 jajko 3.Pokroić cukinie w paski najlepiej obieraczką. - - 1 bułka namoczona w mleku 4. Mięso zawinac w paski cukini. - - 1łyżeczka przyprawy uniwers. 5. Poukładać na górnej i dolnej częeści Varomy i powkładać brokuły i pieczarki - -pól łużeczki pieprzu i soli 6. Do naczynia wlać wody 750 gr. i 2 listki laurowe - -4 średnie cukinie 7. Do naczynia wrzucić koszyczek z ziemniakami lub ryżem - -750 gr. ziemniaków 8. Na pokrywie naczynia umieścić VAROMĘ - -2 listki laurowe got. 35 min./Varoma/obr.1 - -200 gr.pieczarki - - 200 gr. brokuł - Łatwy 4 porcje czas przygotowania :15 min - czas całkowity 50 min. - SSSSSSSSUS - Składniki : Sposób przygotowania; - - 200g mięsa wiepszowego 1. Do naczynia miksującego włożyć mięso , rozdrobnić 6-8 s / obr. 6 - - 200g mięsa drobiowego 2. Dodać jajko , przyprawy i bułkę wymieszać 20s / obr. 3 - - 1 jajko 3. Pokroić cukinie w paski najlepiej obieraczką . - - 1 bułka namoczona w mleku 4. Mięso zrobić na kulki , pozawijać w cukinie . - - 1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej 5. Poukładać na górnej i dolnej cześci Varomy , poukładać pozawijane - - szczypta piepszu i soli mięso , między mięsem brokuły i pieczarki . - - 3 cukinie (średnie) 6. Do naczynia wlać wode i listki laurowe . - - 750g ziemnaków lub 200g ryżu 7. Do naczynia wrzuć koszyczek z ziemniakami lub ryżem . - - 750g wody 8. Na przykrywie naczynia umieść Varome , gotować 30 min / Varoma/ - - 2 listki laurowe obr. 1 w przypadku ryżu obr. 3 . - - 200g pieczaki - - 200g brokuły - łatwy 4 porcje czas przygotowania : 30 min - czas całkowity : 60 min - Sushi mięsne - Składniki : Sposób przygotowania; - - 200g mięsa wiepszowego 1. Do naczynia miksującego włożyć mięso , rozdrobnić 6-8 s / obr. 6 - - 200g mięsa drobiowego 2. Dodać jajko , przyprawy i bułkę wymieszać 20s / obr. 3 - - 1 jajko 3. Pokroić cukinie w paski najlepiej obieraczką . - - 1 bułka namoczona w mleku 4. Mięso zrobić na kulki , pozawijać w cukinie . - - 1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej 5. Poukładać na górnej i dolnej cześci Varomy , poukładać pozawijane - - szczypta piepszu i soli mięso , między mięsem brokuły i pieczarki . - - 3 cukinie (średnie) 6. Do naczynia wlać wode i listki laurowe . - - 750g ziemnaków lub 200g ryżu 7. Do naczynia wrzuć koszyczek z ziemniakami lub ryżem . - - 750g wody - Sushi mięsne - Składniki : Sposób przygotowania; - - 200g mięsa wiepszowego 1. Do naczynia miksującego włożyć mięso , rozdrobnić 6-8 s / obr. 6 - - 200g mięsa drobiowego 2. Dodać jajko , przyprawy i bułkę wymieszać 20s / obr. 3 - - 1 jajko 3. Pokroić cukinie w paski najlepiej obieraczką . - - 1 bułka namoczona w mleku 4. Mięso zrobić na kulki , pozawijać w cukinie . - - 1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej 5. Poukładać na górnej i dolnej cześci Varomy , poukładać pozawijane - - szczypta piepszu i soli mięso , między mięsem brokuły i pieczarki . - - 3 cukinie (średnie) 6. Do naczynia wlać wode i listki laurowe . - - 750g ziemnaków lub 200g ryżu 7. Do naczynia wrzuć koszyczek z ziemniakami lub ryżem . - - 750g wody 8. Na przykrywie naczynia umieść Varome , gotować 30 min / Varoma/ - - 2 listki laurowe obr. 1 w przypadku ryżu obr. 3 . - - 200g pieczaki - - 200g brokuły - łatwy 4 porcje czas przygotowania : 30 min - czas całkowity : 60 min - 8. Na przykrywie naczynia umieść Varome , gotować 30 min / Varoma/ - - 2 listki laurowe obr. 1 w przypadku ryżu obr. 3 . - - 200g pieczaki - - 200g brokuły - łatwy 4 porcje czas przygotowania : 30 min - czas całkowity : 60 min 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Napisz to jakoś normalnie, bo trudno rozczytać i bez błędów - "wieprzowe", "pieprzu" pisze się przez "rz"
Ciekawie wygląda, szkoda, że przepis nieczytelny