3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

'' SUSHI '' MIĘSNE


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 osoba/osoby

Cukinia ,mięso drobiowe i wiepszowe,

  • 4 plastrów cukinia średniej wielkości
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Sushi mięsne

     

    Sushi mięsne

     

     

     

     

     

    Składniki :                                      Sposób przygotowania;                                

     

    - 200g mięsa wiepszowego                          1. Do naczynia miksującego włożyć mięso , rozdrobnić 6-8 s / obr. 6

     

    - 200g mięsa drobiowego                           2. Dodać jajko , przyprawy i bułkę wymieszać 20s / obr. 3

     

    - 1 jajko                                         3. Pokroić cukinie w paski najlepiej obieraczką .

     

    - 1 bułka namoczona w mleku                        4. Mięso zrobić na kulki , pozawijać w cukinie .

     

    - 1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej              5. Poukładać na górnej i dolnej cześci Varomy , poukładać pozawijane

     

    - szczypta piepszu i soli                               mięso , między mięsem brokuły i pieczarki .

     

    -  3 cukinie (średnie)                              6.  Do naczynia wlać wode i listki laurowe .

     

    - 750g ziemnaków lub 200g ryżu                      7. Do naczynia wrzuć koszyczek z ziemniakami lub ryżem .

     

    - 750g wody                                      8. Na przykrywie naczynia umieść Varome , gotować 30 min / Varoma/

     

    - 2 listki laurowe                                       obr. 1 w przypadku ryżu obr. 3 .

     

    - 200g pieczaki

     

    - 200g brokuły                                              

     

      łatwy               4 porcje                czas przygotowania : 30 min

     

          SS

                                         ''SUSHI '' MĘSNE

     

     

     

    Składniki :                                                Sposób przygotowania:

     

    -200 gr. mięsa mielonego                   1. Do naczynia miksujacego włożyć  mięso (trochę podmrożone),rozdrobnić 6-8 sek./obr.7

     

    -200 gr. mięsa drobiowego                 2.Dodać jajko , przzyprawy i bułkę wymieszać 20sek./obr. 3

     

    -1 jajko                                                3.Pokroić cukinie w paski najlepiej obieraczką.

     

    - 1 bułka namoczona w mleku             4. Mięso zawinac w paski cukini.

     

    - 1łyżeczka przyprawy uniwers.           5. Poukładać na górnej i dolnej częeści Varomy i powkładać brokuły i pieczarki

     

    -pól  łużeczki pieprzu i soli                    6. Do naczynia wlać wody 750 gr. i 2 listki laurowe

     

    -4  średnie cukinie                                 7. Do naczynia wrzucić koszyczek z ziemniakami lub ryżem

     

    -750 gr. ziemniaków                              8. Na pokrywie naczynia umieścić VAROMĘ

     

    -2 listki laurowe                                         got. 35 min./Varoma/obr.1

     

    -200 gr.pieczarki

     

    - 200 gr. brokuł

     

     

     

    Łatwy                              4 porcje                                                       czas przygotowania :15 min

     

                                                                                                                czas całkowity 50 min.

     

     

     SSSSSSSSUS

    Składniki :                                      Sposób przygotowania;                                

    - 200g mięsa wiepszowego                          1. Do naczynia miksującego włożyć mięso , rozdrobnić 6-8 s / obr. 6

    - 200g mięsa drobiowego                           2. Dodać jajko , przyprawy i bułkę wymieszać 20s / obr. 3

    - 1 jajko                                         3. Pokroić cukinie w paski najlepiej obieraczką .

    - 1 bułka namoczona w mleku                        4. Mięso zrobić na kulki , pozawijać w cukinie .

    - 1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej              5. Poukładać na górnej i dolnej cześci Varomy , poukładać pozawijane

    - szczypta piepszu i soli                               mięso , między mięsem brokuły i pieczarki .

    -  3 cukinie (średnie)                              6.  Do naczynia wlać wode i listki laurowe .

    - 750g ziemnaków lub 200g ryżu                      7. Do naczynia wrzuć koszyczek z ziemniakami lub ryżem .

    - 750g wody                                      8. Na przykrywie naczynia umieść Varome , gotować 30 min / Varoma/

    - 2 listki laurowe                                       obr. 1 w przypadku ryżu obr. 3 .

    - 200g pieczaki

    - 200g brokuły                                              

      łatwy               4 porcje                czas przygotowania : 30 min

                                               czas całkowity : 60 min  

    Sushi mięsne

     

     

     

     

     

    Składniki :                                      Sposób przygotowania;                                

     

    - 200g mięsa wiepszowego                          1. Do naczynia miksującego włożyć mięso , rozdrobnić 6-8 s / obr. 6

     

    - 200g mięsa drobiowego                           2. Dodać jajko , przyprawy i bułkę wymieszać 20s / obr. 3

     

    - 1 jajko                                         3. Pokroić cukinie w paski najlepiej obieraczką .

     

    - 1 bułka namoczona w mleku                        4. Mięso zrobić na kulki , pozawijać w cukinie .

     

    - 1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej              5. Poukładać na górnej i dolnej cześci Varomy , poukładać pozawijane

     

    - szczypta piepszu i soli                               mięso , między mięsem brokuły i pieczarki .

     

    -  3 cukinie (średnie)                              6.  Do naczynia wlać wode i listki laurowe .

     

    - 750g ziemnaków lub 200g ryżu                      7. Do naczynia wrzuć koszyczek z ziemniakami lub ryżem .

     

     

     

    - 750g wody                                   

     

    Sushi mięsne

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Składniki :                                      Sposób przygotowania;                                

     

     

     

    - 200g mięsa wiepszowego                          1. Do naczynia miksującego włożyć mięso , rozdrobnić 6-8 s / obr. 6

     

     

     

    - 200g mięsa drobiowego                           2. Dodać jajko , przyprawy i bułkę wymieszać 20s / obr. 3

     

     

     

    - 1 jajko                                         3. Pokroić cukinie w paski najlepiej obieraczką .

     

     

     

    - 1 bułka namoczona w mleku                        4. Mięso zrobić na kulki , pozawijać w cukinie .

     

     

     

    - 1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej              5. Poukładać na górnej i dolnej cześci Varomy , poukładać pozawijane

     

     

     

    - szczypta piepszu i soli                               mięso , między mięsem brokuły i pieczarki .

     

     

     

    -  3 cukinie (średnie)                              6.  Do naczynia wlać wode i listki laurowe .

     

     

     

    - 750g ziemnaków lub 200g ryżu                      7. Do naczynia wrzuć koszyczek z ziemniakami lub ryżem .

     

     

     

    - 750g wody                                      8. Na przykrywie naczynia umieść Varome , gotować 30 min / Varoma/

     

     

     

    - 2 listki laurowe                                       obr. 1 w przypadku ryżu obr. 3 .

     

     

     

    - 200g pieczaki

     

     

     

    - 200g brokuły                                              

     

     

     

      łatwy               4 porcje                czas przygotowania : 30 min

     

     

     

                                               czas całkowity : 60 min  

     

     

     

       8. Na przykrywie naczynia umieść Varome , gotować 30 min / Varoma/

     

     

     

     

     

     

     

    - 2 listki laurowe                                       obr. 1 w przypadku ryżu obr. 3 .

     

    - 200g pieczaki

     

    - 200g brokuły                                              

     

      łatwy               4 porcje                czas przygotowania : 30 min

     

                                               czas całkowity : 60 min  

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Napisz to jakoś normalnie, bo

    Zgłoszony przez użytkownik JG na lipca 6, 2016 at 22:25.

    Napisz to jakoś normalnie, bo trudno rozczytać i bez błędów - "wieprzowe", "pieprzu" pisze się przez "rz"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawie wygląda, szkoda, że

    Zgłoszony przez Agn. na lipca 10, 2014 at 07:35.

    Ciekawie wygląda, szkoda, że przepis nieczytelny tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze