3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Spagetti po bolońsku a'la "m"


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

  • 250 g mięsa mielonego, (najlepiej wołowo-wpieprzowe)
  • 1 średnia cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 duże pomidory
  • 10 dkg żółtego twardego sera
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa warzywna
  • olej z oliwek
  • zioła: bazylia, oregano (najlepiej świeże choć mogą być i suszone)
  • 6
    2min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Na oliwie podsmarzyć mięso na rumiano posypując odrobiną przyprawy warzywnej.

    W tym czasie w TM rozdrobnić żółty ser i przełożyć do miseczki - 5s., obr. 7

    Sparzyć pomidory i obrać ze skórki.

    Cebulę i czosnek rozdrobnić - 5s., obr. 4

    Do cebuli i czosnku dodać łyżkę oliwy i podsmażyć - 3min., temp. Varoma, obr. 1

    Dodać odsączone z tłuszczu mięso, pomidory, zioła, przyprawy i zagotować - 5min., temp. 100 st. C, obr. 2

    Można dodać 2 łyczeczki przecieru pomidorowego jeśli pomidorki nie są zbyt soczyste.

    Podawać na makaronie posypane żółtym serem.

    Smacznego!

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz