3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
  • thumbnail image 11
  • thumbnail image 12
  • thumbnail image 13
  • thumbnail image 14
  • thumbnail image 15
  • thumbnail image 16
  • thumbnail image 17
  • thumbnail image 18
  • thumbnail image 19
  • thumbnail image 20
  • thumbnail image 21
  • thumbnail image 22
  • thumbnail image 23
  • thumbnail image 24
  • thumbnail image 25
  • thumbnail image 26
  • thumbnail image 27
  • thumbnail image 28
  • thumbnail image 29
  • thumbnail image 30
  • thumbnail image 31
  • thumbnail image 32
  • thumbnail image 33
  • thumbnail image 34
  • thumbnail image 35
  • thumbnail image 36
  • thumbnail image 37
  • thumbnail image 38
  • thumbnail image 39
  • thumbnail image 40
  • thumbnail image 41
  • thumbnail image 42
  • thumbnail image 43
  • thumbnail image 44
  • thumbnail image 45
  • thumbnail image 46
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Schab ze szpinakiem i suszonymi pomidorami


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 600 g schabu bez kości, oczyszczone z błon
  • 250 g mrożonych liści szpinaku, rozmrożonych i lekko odciśniętych
  • 3 ząbki czosnku
  • 50 g Suszonych pomidorów w zalewie
  • 1 opakowania mozzarellil lub zottarelli
  • sól,pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego, do smaku
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Przygotowanie farszu
  1. Suszone pomidory pokroić w paski.

    Do naczynia miksującego włożyć czosnek. Rozdrobnić 3s, obr.6. Zgarnąć ze ścianek.

    Dodać szpinak, suszone pomidory ser mozzarella, 1 łyżeczkę soli, 1/4 łyżeczkę pieprzu. Rozdrobnić 5s,obr.4. Przełożyć do innego naczynia. Doprawić do smaku tmrc_emoticons.-)

  2. Przygotowanie rolady
  3. Schab pokroić w plastry (12 sztuk, każdy 0,5 cm) i rozbić. Posypać z dwóch stron przyprawami.

  4. Na foli aluminiowej ułożyć plastry w dwa prostokąty (każdy składajacy się z 6 plastrów). Brzegi powinny nachodzić na siebie. Zaklepać na łączeniach

  5. Na całej długości przygotowanych prostokątów wyłożyć farsz ,zwinąć w roladę. Zawinąć w folię aluminiową.

  6. Naczynie miksujące napełnić wodą (5 MT), nałożyć przystawkę Varoma, ułożyć na niej rolady i parować czas 30 min, temp.Varoma, obr.2

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Zwróć uwagę, by prostokąt schabowy nie był dłuższy niż górna część Varomy.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobre! Zamiast zawijać w folię...

    Zgłoszony przez oska1990 na listopada 19, 2017 at 18:03.

    Bardzo dobre! Zamiast zawijać w folię zawinęłam mięso w sakiewki i nabiłam na wykałaczki. Podałam z ziemniaczkami z piekrnika. Polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mirka85rczy jeli chce upiec ja w caoci w...

    Zgłoszony przez m-pisarzewska na czerwca 11, 2017 at 01:01.

    mirka85r:czy jeśli chce upiec ja w całości w piekarniku również zawinąć ja w folie jak na zdjęciu ? tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • O ciekawy przepis Wyprobuje

    Zgłoszony przez Leonek2013 na kwietnia 29, 2017 at 14:51.

    O ciekawy przepis. Wyprobuje Cooking 6

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • RObiam te roladki zaroacutewno ze schabem jak i...

    Zgłoszony przez Anna_Zach na kwietnia 29, 2017 at 07:31.

    RObiłam te roladki, zarówno ze schabem jak i piersią kurczaka. Polecam przepis rewelacyjny.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 5 gwiazdek za pomysł z mięsem, ale 3 gwiazdki za...

    Zgłoszony przez mirka85r na stycznia 23, 2017 at 11:45.

    5 gwiazdek za pomysł z mięsem, ale 3 gwiazdki za wykonanie...

    Mięso było jeszcze różowe, mimo że parowałam je aż 45 minut (sugerując się opiniami, za które dziękuję). Nie widzę sensu, żeby pół gdziny parować i pół godziny piec w piekarniku - chyba lepiej upiec od początku w piekarniku i po problemie. Generalnie polecam, bo mięso smaczne, łatwo się robi taką roladę.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fantastyczny przepis. Mięsko i farsz przepyszny....

    Zgłoszony przez Sylwia De R na stycznia 19, 2017 at 07:18.

    Fantastyczny przepis. Mięsko i farsz przepyszny. Będę wracałą do tego dania. Ja zamiast varomy wykorzystałam w całości piekarnik. 30 min, 200 stC

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Folia Aluminiowa jest szkodliwa!!!!!! Lepiej...

    Zgłoszony przez Dorota1000 na grudnia 13, 2016 at 11:32.

    Folia Aluminiowa jest szkodliwa!!!!!! Lepiej przygotować mięso w zwykłym papierze do pieczenia!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjne mięsko! Pychotka!

    Zgłoszony przez MagdaRo na grudnia 4, 2016 at 11:55.

    Rewelacyjne mięsko! Pychotka! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyprobowane.. super ! baqrdzo dobre i fajnie...

    Zgłoszony przez ania1986 na listopada 30, 2016 at 13:37.

    wyprobowane.. super ! baqrdzo dobre i fajnie wyglada tmrc_emoticons.) inaczej niz zwykle zawijance tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre mięsko!...

    Zgłoszony przez zdesio na października 31, 2016 at 13:20.

    Bardzo dobre mięsko!

    Ja dodałam sera feta zamiast mozzarelli i dłużej "parowałam". Wyszło smacznie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Planuję zrobić tę roladę na

    Zgłoszony przez anna-dz4 na października 17, 2016 at 19:07.

    Planuję zrobić tę roladę na obiad dla rodziców i przyszłych teściów razemz pieczonymi ziemniaczkami. Podpowiedzcie proszę jaką zrobić surówkę i sosik do tego zestawu? będę bardzo wdzięczna!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis, dodałam do

    Zgłoszony przez margaretta123 na września 5, 2016 at 21:38.

    Super przepis, dodałam do farszu jeszcze resztkę sera i garść oliwek. Teściowa wyskoczyła z kapci z zachwytu!  Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry, na zimno

    Zgłoszony przez Magda341 na czerwca 15, 2016 at 12:37.

    Bardzo dobry, na zimno również tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam takie małe

    Zgłoszony przez Chanelka na czerwca 4, 2016 at 13:54.

    Zrobiłam takie małe

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • smaczny

    Zgłoszony przez katarzynakry na maja 20, 2016 at 19:12.

    smaczny

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super przepis, alternatywa

    Zgłoszony przez Kasia 72 na kwietnia 11, 2016 at 13:28.

    super przepis, alternatywa dla kotletow. ja też dodałam 10 min i odwinęłam na te odtatnie 10 min z foli, tylko z góry, zrobiłam takie foremki bo na dnie był sosik więc nie chciałam wylewac, w dolnej częsci od połowy czasu robiłam ziemniaki w grube plastry posypane przyprawa, super gotowe w jednym czasie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis extra, pyszny

    Zgłoszony przez agniesia528 na lutego 3, 2016 at 16:13.

    Przepis extra, pyszny schabik  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • REWELACYJNY SCHABIK,pyszny

    Zgłoszony przez Mac na stycznia 31, 2016 at 18:10.

    REWELACYJNY SCHABIK,pyszny farsz,teraz będę modyfikować tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fantastyczny! Przepis szybki,

    Zgłoszony przez Joue1983 na stycznia 24, 2016 at 13:19.

    Fantastyczny! Przepis szybki, łatwy a danie pyszne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • palce lizać, rewelacja coś

    Zgłoszony przez marcelinowotko na stycznia 15, 2016 at 13:25.

    palce lizać, rewelacja coś innego ale jakże dobrego.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • fantastyczny, wydłużyłam o 10

    Zgłoszony przez Szy-Szel na stycznia 10, 2016 at 18:16.

    fantastyczny, wydłużyłam o 10 minut parowanie. Na pewno powtórzę  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Schabik po prostu pyszny,

    Zgłoszony przez Stella08 na października 29, 2015 at 14:18.

    Schabik po prostu pyszny, smak taki nieoczywisty - fajne urozmaicenie w jadłospisie.

    Polecam, u mie bardzo smakowal wszystkim.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po przeczytaniu komentarzy od

    Zgłoszony przez Mamman na maja 13, 2015 at 21:01.

    Po przeczytaniu komentarzy od razu wsadziłam do piekarnika tmrc_emoticons.;). Schabik przepyszny, rozpływa się w ustach!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam serdecznie,   Dzisiaj

    Zgłoszony przez Bursztyn na kwietnia 25, 2015 at 22:21.

    Witam serdecznie,

     

    Dzisiaj zrobiłam pierwszy raz i naprawdę bardzo smaczne.

    Wydłużyłam czas parowania o 10 minut, żeby mieć pewność co do mięsa.

    Na koniec wyjełam z folii i chwilę zapiekłam w piekarniku z posypanym startym żółtym serem. Wydaje mi się, że dzięki temu wyglad nawet fajniejszy tego schabu się udało uzyskać. Party

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oczywiścieże w foli

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 15, 2015 at 09:30.

    Oczywiścieże w foli spożywczej Love Schabik pychotka,polecam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mam pytanie. A jak wkładacie

    Zgłoszony przez Doda73 na kwietnia 15, 2015 at 08:55.

    mam pytanie. A jak wkładacie potem do piekarnika to w folii, czy bez ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam dokładnie wg

    Zgłoszony przez Anka_or na kwietnia 14, 2015 at 20:03.

    Zrobiłam dokładnie wg przepisu, ale włożyłam jeszcze na 30 minut do piekarnika. Danie zrobiło furorę wśród moich gości. Wejdzie na stałe do naszego domowego menu. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodam do wypróbowania!

    Zgłoszony przez Gabriela75 na marca 30, 2015 at 08:52.

    Dodam do wypróbowania!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis świetny, roladki

    Zgłoszony przez Nikipolo na lutego 4, 2015 at 12:29.

    Przepis świetny, roladki pyszne !!! Jak już ktoś napisał...i na ciepło i na zimno zamiast wędliny. Jeśli farsz zostanie to wykorzystuję jako pastę na grzanki. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zgłoszony przez olazimola na lutego 3, 2015 at 10:37.

    <pmmmm, przepyszny.="" faktycznie="" na="" varomie="" trzymałam="" 30="" min="" i="" do="" piekarnika="" min.="" bardzo="" by="" nam="" smakował="" z="" sosem="" porowym.="" następnym="" razem="" tak="" zrobię.="" dziękuję. <="" p="">

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mmmm, przepyszny. Faktycznie

    Zgłoszony przez olazimola na lutego 3, 2015 at 10:37.

    Mmmm, przepyszny. Faktycznie na varomie trzymałam 30 min i do piekarnika na 30 min. Bardzo by nam smakował z sosem porowym. Następnym razem tak zrobię. Dziękuję. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Roladę zrobiłam na święteczny

    Zgłoszony przez Maliniak na grudnia 31, 2014 at 13:06.

    Roladę zrobiłam na święteczny obiad na ciepło - rewelacja! Teraz robię na sylwestowy wieczór w wersji na zimno. Mam nadzieję na taki sam sukces kulinarny tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepis przetestowany ,pyszny

    Zgłoszony przez Martusiiek na września 16, 2014 at 21:04.

    przepis przetestowany ,pyszny LECZ ,jak Pani z pierwszego postu też twierdze że mięso się nie zrobiłotmrc_emoticons.(

    po 30 min , trzeba je wyjąć z folii bo jest jeszcze gdzie-niegdzie surowe i wstawić na jakieś 15 min wtedy powinno być ok tmrc_emoticons.) + szpinaku dałam 450 gram + 2 ząbki czosnku również. mięso to 2 opakowania schabu z lidla- wyszło idealnie proporcjonalnie . + 2 kulki mozarelli.

    Podawane z  ziemiakami zrobionymi w tym samym czasie POLECAM!tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wkoncu zrobilam i jestem

    Zgłoszony przez Ala i ja na sierpnia 27, 2014 at 07:20.

    Wkoncu zrobilam i jestem bardzo zadowolina. Miesko pyszne nie suche. Rewelacja

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Schabik pyszny, ani za suchy

    Zgłoszony przez mmalgo na kwietnia 16, 2014 at 22:33.

    Schabik pyszny, ani za suchy ani za wilgotny w sam raztmrc_emoticons.) zamiast mrożonego użyłam świeżego szpinaku oraz zamiast suszonych pomidów dałam dwie łyżki serka białego ricotta oraz kawałek serka żółtego wielkości opakowania zapałektmrc_emoticons.) wyszło wyśmienite.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rewelacyjny, bardzo wszystkim

    Zgłoszony przez Kornelia G. na marca 11, 2013 at 13:43.

    rewelacyjny, bardzo wszystkim smakowało, a przepis łatwy i szybki tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super!!! palce lizac. :love: 

    Zgłoszony przez glayda na grudnia 6, 2012 at 22:37.

    super!!! palce lizac. Love  Zamiast suszonych pomidorow dodalam z puszki. bylo superasne. polecam wszystkim tmrc_emoticons.)  

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • danie super  ja dodałem do

    Zgłoszony przez dominbc na listopada 23, 2012 at 14:22.

    danie super  tmrc_emoticons.)

    ja dodałem do warszu 100 gram sera żółtego Cooking 10  i było jeszce lepsze

     

    już chyba 5 raz to robi tmrc_emoticons.D Cooking 4

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Naprawde pychotka polecam

    Zgłoszony przez Alicja Donigiewicz na listopada 21, 2012 at 08:31.

    Naprawde pychotka polecam Cooking 10 prosta sprawa i extra pomysł dla gości tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po 30 minutach na Varomie ,

    Zgłoszony przez bietka na listopada 18, 2012 at 17:02.

    Po 30 minutach na Varomie , mięso w foli było jeszcze różowe, pływało w własnym sosie- rozwinełam schab i parowałam bez foli jeszcze 10 minut - dopiero było gotowe.

    Farsz bardzo smaczny.

    “Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa "   -  Mary Lou Cook

                          

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze