3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
  • thumbnail image 11
  • thumbnail image 12
  • thumbnail image 13
  • thumbnail image 14
  • thumbnail image 15
  • thumbnail image 16
  • thumbnail image 17
  • thumbnail image 18
  • thumbnail image 19
  • thumbnail image 20
  • thumbnail image 21
  • thumbnail image 22
  • thumbnail image 23
  • thumbnail image 24
  • thumbnail image 25
  • thumbnail image 26
  • thumbnail image 27
  • thumbnail image 28
  • thumbnail image 29
  • thumbnail image 30
  • thumbnail image 31
  • thumbnail image 32
  • thumbnail image 33
  • thumbnail image 34
  • thumbnail image 35
  • thumbnail image 36
  • thumbnail image 37
  • thumbnail image 38
  • thumbnail image 39
  • thumbnail image 40
  • thumbnail image 41
  • thumbnail image 42
  • thumbnail image 43
  • thumbnail image 44
  • thumbnail image 45
  • thumbnail image 46
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Schab ze szpinakiem i suszonymi pomidorami


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 600 g schabu bez kości, oczyszczone z błon
  • 250 g mrożonych liści szpinaku, rozmrożonych i lekko odciśniętych
  • 3 ząbki czosnku
  • 50 g Suszonych pomidorów w zalewie
  • 1 opakowania mozzarellil lub zottarelli
  • sól,pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego, do smaku
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Przygotowanie farszu
  1. Suszone pomidory pokroić w paski.

    Do naczynia miksującego włożyć czosnek. Rozdrobnić 3s, obr.6. Zgarnąć ze ścianek.

    Dodać szpinak, suszone pomidory ser mozzarella, 1 łyżeczkę soli, 1/4 łyżeczkę pieprzu. Rozdrobnić 5s,obr.4. Przełożyć do innego naczynia. Doprawić do smaku tmrc_emoticons.-)

  2. Przygotowanie rolady
  3. Schab pokroić w plastry (12 sztuk, każdy 0,5 cm) i rozbić. Posypać z dwóch stron przyprawami.

  4. Na foli aluminiowej ułożyć plastry w dwa prostokąty (każdy składajacy się z 6 plastrów). Brzegi powinny nachodzić na siebie. Zaklepać na łączeniach

  5. Na całej długości przygotowanych prostokątów wyłożyć farsz ,zwinąć w roladę. Zawinąć w folię aluminiową.

  6. Naczynie miksujące napełnić wodą (5 MT), nałożyć przystawkę Varoma, ułożyć na niej rolady i parować czas 30 min, temp.Varoma, obr.2

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

Zwróć uwagę, by prostokąt schabowy nie był dłuższy niż górna część Varomy.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pychota! Ja zawijam w rozcięty rękaw do...

    Zgłoszony przez Dorka420 na maja 1, 2021 at 21:18.

    Pychota! Ja zawijam w rozcięty rękaw do pieczenia.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszna rolada. Mąż zachwycony. Dziękuję za...

    Zgłoszony przez natalia.kowalska3 na maja 1, 2021 at 14:01.

    Pyszna rolada. Mąż zachwycony. Dziękuję za przepis. Parowałam 45 minut i zawinęłam rolady w folię spożywczą, a nie aluminiową.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre! Zamiast zawijać w folię...

    Zgłoszony przez oska1990 na listopada 19, 2017 at 18:03.

    Bardzo dobre! Zamiast zawijać w folię zawinęłam mięso w sakiewki i nabiłam na wykałaczki. Podałam z ziemniaczkami z piekrnika. Polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mirka85rczy jeli chce upiec ja w caoci w...

    Zgłoszony przez m-pisarzewska na czerwca 11, 2017 at 01:01.

    mirka85r:czy jeśli chce upiec ja w całości w piekarniku również zawinąć ja w folie jak na zdjęciu ? tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • O ciekawy przepis Wyprobuje

    Zgłoszony przez Leonek2013 na kwietnia 29, 2017 at 14:51.

    O ciekawy przepis. Wyprobuje Cooking 6

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • RObiam te roladki zaroacutewno ze schabem jak i...

    Zgłoszony przez Anna_Zach na kwietnia 29, 2017 at 07:31.

    RObiłam te roladki, zarówno ze schabem jak i piersią kurczaka. Polecam przepis rewelacyjny.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 5 gwiazdek za pomysł z mięsem, ale 3 gwiazdki za...

    Zgłoszony przez mirka85r na stycznia 23, 2017 at 11:45.

    5 gwiazdek za pomysł z mięsem, ale 3 gwiazdki za wykonanie...

    Mięso było jeszcze różowe, mimo że parowałam je aż 45 minut (sugerując się opiniami, za które dziękuję). Nie widzę sensu, żeby pół gdziny parować i pół godziny piec w piekarniku - chyba lepiej upiec od początku w piekarniku i po problemie. Generalnie polecam, bo mięso smaczne, łatwo się robi taką roladę.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fantastyczny przepis. Mięsko i farsz przepyszny....

    Zgłoszony przez Sylwia De R na stycznia 19, 2017 at 07:18.

    Fantastyczny przepis. Mięsko i farsz przepyszny. Będę wracałą do tego dania. Ja zamiast varomy wykorzystałam w całości piekarnik. 30 min, 200 stC

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Folia Aluminiowa jest szkodliwa!!!!!! Lepiej...

    Zgłoszony przez Dorota1000 na grudnia 13, 2016 at 11:32.

    Folia Aluminiowa jest szkodliwa!!!!!! Lepiej przygotować mięso w zwykłym papierze do pieczenia!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjne mięsko! Pychotka!

    Zgłoszony przez MagdaRo na grudnia 4, 2016 at 11:55.

    Rewelacyjne mięsko! Pychotka! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyprobowane.. super ! baqrdzo dobre i fajnie...

    Zgłoszony przez ania1986 na listopada 30, 2016 at 13:37.

    wyprobowane.. super ! baqrdzo dobre i fajnie wyglada tmrc_emoticons.) inaczej niz zwykle zawijance tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre mięsko!...

    Zgłoszony przez zdesio na października 31, 2016 at 13:20.

    Bardzo dobre mięsko!

    Ja dodałam sera feta zamiast mozzarelli i dłużej "parowałam". Wyszło smacznie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Planuję zrobić tę roladę na

    Zgłoszony przez anna-dz4 na października 17, 2016 at 19:07.

    Planuję zrobić tę roladę na obiad dla rodziców i przyszłych teściów razemz pieczonymi ziemniaczkami. Podpowiedzcie proszę jaką zrobić surówkę i sosik do tego zestawu? będę bardzo wdzięczna!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis, dodałam do

    Zgłoszony przez margaretta123 na września 5, 2016 at 21:38.

    Super przepis, dodałam do farszu jeszcze resztkę sera i garść oliwek. Teściowa wyskoczyła z kapci z zachwytu!  Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry, na zimno

    Zgłoszony przez Magda341 na czerwca 15, 2016 at 12:37.

    Bardzo dobry, na zimno również tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam takie małe

    Zgłoszony przez Chanelka na czerwca 4, 2016 at 13:54.

    Zrobiłam takie małe

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • smaczny

    Zgłoszony przez katarzynakry na maja 20, 2016 at 19:12.

    smaczny

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super przepis, alternatywa

    Zgłoszony przez Kasia 72 na kwietnia 11, 2016 at 13:28.

    super przepis, alternatywa dla kotletow. ja też dodałam 10 min i odwinęłam na te odtatnie 10 min z foli, tylko z góry, zrobiłam takie foremki bo na dnie był sosik więc nie chciałam wylewac, w dolnej częsci od połowy czasu robiłam ziemniaki w grube plastry posypane przyprawa, super gotowe w jednym czasie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis extra, pyszny

    Zgłoszony przez agniesia528 na lutego 3, 2016 at 16:13.

    Przepis extra, pyszny schabik  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • REWELACYJNY SCHABIK,pyszny

    Zgłoszony przez Mac na stycznia 31, 2016 at 18:10.

    REWELACYJNY SCHABIK,pyszny farsz,teraz będę modyfikować tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fantastyczny! Przepis szybki,

    Zgłoszony przez Joue1983 na stycznia 24, 2016 at 13:19.

    Fantastyczny! Przepis szybki, łatwy a danie pyszne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • palce lizać, rewelacja coś

    Zgłoszony przez marcelinowotko na stycznia 15, 2016 at 13:25.

    palce lizać, rewelacja coś innego ale jakże dobrego.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • fantastyczny, wydłużyłam o 10

    Zgłoszony przez Szy-Szel na stycznia 10, 2016 at 18:16.

    fantastyczny, wydłużyłam o 10 minut parowanie. Na pewno powtórzę  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Schabik po prostu pyszny,

    Zgłoszony przez Stella08 na października 29, 2015 at 14:18.

    Schabik po prostu pyszny, smak taki nieoczywisty - fajne urozmaicenie w jadłospisie.

    Polecam, u mie bardzo smakowal wszystkim.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po przeczytaniu komentarzy od

    Zgłoszony przez Mamman na maja 13, 2015 at 21:01.

    Po przeczytaniu komentarzy od razu wsadziłam do piekarnika tmrc_emoticons.;). Schabik przepyszny, rozpływa się w ustach!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam serdecznie,   Dzisiaj

    Zgłoszony przez Bursztyn na kwietnia 25, 2015 at 22:21.

    Witam serdecznie,

     

    Dzisiaj zrobiłam pierwszy raz i naprawdę bardzo smaczne.

    Wydłużyłam czas parowania o 10 minut, żeby mieć pewność co do mięsa.

    Na koniec wyjełam z folii i chwilę zapiekłam w piekarniku z posypanym startym żółtym serem. Wydaje mi się, że dzięki temu wyglad nawet fajniejszy tego schabu się udało uzyskać. Party

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oczywiścieże w foli

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 15, 2015 at 09:30.

    Oczywiścieże w foli spożywczej Love Schabik pychotka,polecam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mam pytanie. A jak wkładacie

    Zgłoszony przez Doda73 na kwietnia 15, 2015 at 08:55.

    mam pytanie. A jak wkładacie potem do piekarnika to w folii, czy bez ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam dokładnie wg

    Zgłoszony przez Anka_or na kwietnia 14, 2015 at 20:03.

    Zrobiłam dokładnie wg przepisu, ale włożyłam jeszcze na 30 minut do piekarnika. Danie zrobiło furorę wśród moich gości. Wejdzie na stałe do naszego domowego menu. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodam do wypróbowania!

    Zgłoszony przez Gabriela75 na marca 30, 2015 at 08:52.

    Dodam do wypróbowania!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis świetny, roladki

    Zgłoszony przez Nikipolo na lutego 4, 2015 at 12:29.

    Przepis świetny, roladki pyszne !!! Jak już ktoś napisał...i na ciepło i na zimno zamiast wędliny. Jeśli farsz zostanie to wykorzystuję jako pastę na grzanki. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zgłoszony przez olazimola na lutego 3, 2015 at 10:37.

    <pmmmm, przepyszny.="" faktycznie="" na="" varomie="" trzymałam="" 30="" min="" i="" do="" piekarnika="" min.="" bardzo="" by="" nam="" smakował="" z="" sosem="" porowym.="" następnym="" razem="" tak="" zrobię.="" dziękuję. <="" p="">

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mmmm, przepyszny. Faktycznie

    Zgłoszony przez olazimola na lutego 3, 2015 at 10:37.

    Mmmm, przepyszny. Faktycznie na varomie trzymałam 30 min i do piekarnika na 30 min. Bardzo by nam smakował z sosem porowym. Następnym razem tak zrobię. Dziękuję. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Roladę zrobiłam na święteczny

    Zgłoszony przez Maliniak na grudnia 31, 2014 at 13:06.

    Roladę zrobiłam na święteczny obiad na ciepło - rewelacja! Teraz robię na sylwestowy wieczór w wersji na zimno. Mam nadzieję na taki sam sukces kulinarny tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepis przetestowany ,pyszny

    Zgłoszony przez Martusiiek na września 16, 2014 at 21:04.

    przepis przetestowany ,pyszny LECZ ,jak Pani z pierwszego postu też twierdze że mięso się nie zrobiłotmrc_emoticons.(

    po 30 min , trzeba je wyjąć z folii bo jest jeszcze gdzie-niegdzie surowe i wstawić na jakieś 15 min wtedy powinno być ok tmrc_emoticons.) + szpinaku dałam 450 gram + 2 ząbki czosnku również. mięso to 2 opakowania schabu z lidla- wyszło idealnie proporcjonalnie . + 2 kulki mozarelli.

    Podawane z  ziemiakami zrobionymi w tym samym czasie POLECAM!tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wkoncu zrobilam i jestem

    Zgłoszony przez Ala i ja na sierpnia 27, 2014 at 07:20.

    Wkoncu zrobilam i jestem bardzo zadowolina. Miesko pyszne nie suche. Rewelacja

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Schabik pyszny, ani za suchy

    Zgłoszony przez mmalgo na kwietnia 16, 2014 at 22:33.

    Schabik pyszny, ani za suchy ani za wilgotny w sam raztmrc_emoticons.) zamiast mrożonego użyłam świeżego szpinaku oraz zamiast suszonych pomidów dałam dwie łyżki serka białego ricotta oraz kawałek serka żółtego wielkości opakowania zapałektmrc_emoticons.) wyszło wyśmienite.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rewelacyjny, bardzo wszystkim

    Zgłoszony przez Kornelia G. na marca 11, 2013 at 13:43.

    rewelacyjny, bardzo wszystkim smakowało, a przepis łatwy i szybki tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super!!! palce lizac. :love: 

    Zgłoszony przez glayda na grudnia 6, 2012 at 22:37.

    super!!! palce lizac. Love  Zamiast suszonych pomidorow dodalam z puszki. bylo superasne. polecam wszystkim tmrc_emoticons.)  

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • danie super  ja dodałem do

    Zgłoszony przez dominbc na listopada 23, 2012 at 14:22.

    danie super  tmrc_emoticons.)

    ja dodałem do warszu 100 gram sera żółtego Cooking 10  i było jeszce lepsze

     

    już chyba 5 raz to robi tmrc_emoticons.D Cooking 4

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Naprawde pychotka polecam

    Zgłoszony przez Alicja Donigiewicz na listopada 21, 2012 at 08:31.

    Naprawde pychotka polecam Cooking 10 prosta sprawa i extra pomysł dla gości tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po 30 minutach na Varomie ,

    Zgłoszony przez bietka na listopada 18, 2012 at 17:02.

    Po 30 minutach na Varomie , mięso w foli było jeszcze różowe, pływało w własnym sosie- rozwinełam schab i parowałam bez foli jeszcze 10 minut - dopiero było gotowe.

    Farsz bardzo smaczny.

    “Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa "   -  Mary Lou Cook


                          

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze