3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Schab pieczony z tymiankiem


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • 1 słoiczek musztardy francuskiej, lub innej
  • 1 jajko kurze
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek tymianku
  • 50 g bułki tartej
  • 1 łyżka oleju
  • 1 gotowa marynata do mięs np. prymat
  • 5 łyżek oleju do marynaty
  • sól,pieprz
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Schab umyć i osuszyć. Przygotować marynatę gotową np firmy prymat - przyprawy wymieszać z 5 łyżkami oleju, dodać zmiażdzone ząbki czosnku i nasmarować nią mięso, odstawić na dwie godziny. Mięso upiec w worku do pieczenia (dodać do worka cztery gałązki rozmarynu) - temperatura 200 stopni przez 1 godzinkę, potem folię otworzyć i piec jeszcze przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Mięso wyjąć i wystudzić.

    Do naczynia włożyć słoiczek musztary, posiekany tymianek świeży, jajko, bułkę tartą, 1 łyżkę oleju, sól i pieprz i wymieszać czas 30 sek, obr,poz.3-4.

    Tak powstałą masą posmarować ostudzoną szynkę - wierzch i boki - i zapiekać jeszcze 15 minut w temp.200 stopni aż skórka bedzie rumiana.

    Podawać na ciepło do obiadu lub na zimno do kanapek.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy