Tu jesteś:
4
Składniki
- * ok. 1 kg schabu bez kości
- * pieprz
- * sól
- * majeranek
- * 1 jajko
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. Schab natrzeć przyprawami - pieprz, sól, czosnek, majeranek i włożyć do lodówki na 2 dni
2. Do naczynia miksującego wlać 750 ml wody
3. Schab posmarować roztrzepanym jajkiem i obficie posypać majerankiem, ułożyć w przystawce Varoma, parować ok. 60 min/Varoma/obr. 2
WARIANT:
Schab można również nadziać suszonymi śliwkami
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobry zdrowy schabik
Bardzo dobry zdrowy schabik
Było to nasze danie na obiad dla znajomych
wyszło pysznie

Dzięki za wyjaśnienie. To
Dzięki za wyjaśnienie. To logiczne, ale trzeba na ten pomysł wpaść!
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Roztrzepane jajko jest po to
Roztrzepane jajko jest po to aby majeranek dobrze je obkleił
xxkasiekkxx
Jakie zaczenie, wpływ na
Jakie zaczenie, wpływ na potrawę, ma to roztrzepanae jajko? Mam zamiar zrobic w podobny sposób pieczeń z mięsa wieprzowego od szynki.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"