thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 03/12/10
zmieniono dnia: 25/03/15

Składniki

  • 300 g Suszonych śliwek, bez pestek
  • 3 duże cebule
  • 3 łyżki oliwy
  • Pieprz i sól
  • 4 piersi z kurczaka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać i pokroić na plasterki.

    Piersi kurczaka umyć, przeciąć na pół i rozbić - mięso powinno nie być za grube.

    Na środek każdej piersi położyć po 2 śliwki, troszkę cebuli, popieprzyć i posolić i zawinąć roladki. Zawiązać za pomocą sznurka spożywczego.

    Ułożyć na Varomie i ustawić 30 min / temp. Varoma/ obr. 2.

    Po zakończeniu zdjąć całą nakładkę Varoma, wylać wodę.

    Do naczynia wrzucić pozostała cebulę, śliwki i oliwę, dodać trochę pieprzu i soli i dusić 8 min / temp. Varoma / obr 1Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" . Nakładkę Varoma można nałożyć, by roladki nie wystygły.

    Po zakończeniu roladki polać sosem. Podawać np. z ryżem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Roladki z kurczaka ze śliwkami i cebulką

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 4, 2017 at 13:35
    3.0

    Jak dla mnie to trochę bezpłciowe te roladki. Zrobiłam drugi raz macerując chwilę mięso w oliwie i przyprawach. Wtedy wyszło świetnie.

  • maja 14, 2017 at 12:42

    Roladki bardzo fajne, natomiast brakuje w przepisie ile wody do jej gotowania. Ale ogarnęłam i przy okazji ugotowałam ryż tmrc_emoticons.-) Natomiast ten sos cebulowo-śliwkowo bez wody to niestety słabo... W zasadzie wyszła mi gtowana cebula ze śliwką, więc zmieliłam, dodałam wody i wyszła z kolei pasta taka sobie... Czy ktoś robił to inaczej?

  • marca 27, 2015 at 15:34

    tmrc_emoticons.DDodaję do wypróbowania Cooking 9Pozdrawiam

  • stycznia 8, 2015 at 17:53

    Polecam, mężowi bardzo smakowało. P.s. sos naprawdę bez wody.

  • listopada 3, 2013 at 19:37
    5.0

    Big Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/bigsmile.png" alt="Big Smile" width="19" height="19"> Zachęca do zrobienia. Lubię połączenie mięsa z lekką słodyczą- w tym wypadku ze śliwką. Dziękuję i POZDRAWIAMtmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">

  • listopada 3, 2013 at 16:59

    tmrc_emoticons.DPrzepraszam ale ten sos to robimy bez wody?

  • lutego 5, 2013 at 11:31

    Bardzo dobre tmrc_emoticons.)

  • października 4, 2011 at 22:24

    Koleżanka robiła te roladki, muszę przyznać, że wyszły baaaardzo smacznetmrc_emoticons.-) Chyba się skuszę i sama zrobiętmrc_emoticons.;-)