Tu jesteś:
4
Składniki
6 osoba/osoby
Roladki drobiowe
- 2 filety duże z kurczaka
- parę plastrów boczku lub szynki
- parę plasterków sera żółtego lub, pokrojonego w słupki
- kilka ćwiartek ogórka korniszona
- pokrojona świeża papryka
- musztarda, sól, pieprz, papryka
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Rozbijam tłuczkiem, lekko solę i smaruję musztardą. Układam boczek lub szynkę, i pokrojone dodatki - zwijam raz -nie trzeba niczym spinać.
Roladki pomalować (przyprawą do kurczaka z olejem) można posypać papryką.
Do naczynia tm wlać 1/2 l wody dodać koszyczek z ryżem, ziemniakami bądź kaszą i gotować 30 min temp Varoma.
Po ugotowaniu- na pozostałej wodzie robię sos:
2 małe ogórki korniszony, 1/2 cebuli, 2 łyżki mąki ryżowej,
2 łyżki śmietany i łyżeczka kostki tm - całość zmiksować i zagotować -ok 4 min 100st C.
Piersi z kurczaka kroję pod skosem - z jednej wychodzi 5 + polędwiczka
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Piersi rozbijam dość cienko, wtedy wychodzi więcej roladek, te ze zdjęcia to roladka na dwa, trzy kęsy.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJendrek: na zdjęciu pokazane są jeszcze surowe
Jendrek: na zdjęciu pokazane są jeszcze surowe
Jendrek: Dokładnie to samo pomyślałam, co z...
Jendrek: Dokładnie to samo pomyślałam, co z pieczeniem ?
Czy najpierw dusimy na Varomie w trakcie gotowaniu np. ryżu, a potem do piekarnika ?
Bardzo dobre na lekki, a przy tym smaczny obiad!
Bardzo dobre na lekki, a przy tym smaczny obiad!
Na zdjęciu wyglądają jak pieczone a przepis nic...
Na zdjęciu wyglądają jak pieczone a przepis nic nie mówi o pieczeniu.
Smaczne.Trochę odmiany zawsze się przydaje dla...
Smaczne.Trochę odmiany zawsze się przydaje dla urozmaicenia.