- TM 31
 
Składniki
farsz
- 500g mięsa wieprzowo wołowego,1 średnia cebula,1 jajko,przyprawa uniwersalna 1 łyżka,1 bułka czerstwa namoczona,2 zabki czosnku,pieprz opcjonalnie
 
sos
- koncentrat pomidorowy TM 1/2 słoiczka,maka do zagęszczenia,odrobinka wody
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Varoma - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
do wody w naczyniu wrzucic koncentrat gotować 7min/90st/obr2 3 min przed koncem wlać mąkę rozpuszczona w wodzie
włozyc do naczynia cebule i czosnek,zmiksować 5s/obr 4,5
włozyc mięso jajko,namoczona odcisnięta bułke,przyprawy,wymieszać 1min30s/
"Obroty wsteczne" /2 przy pomocy kopystki.wyrobiony farsz przełozyc do innego naczynia.Umyc naczynie nalać 1 l wody wrzucic łyżeczkę koncentratu dobiowego lub kostkę rosołową,uformowac kulki z farszu i wyłozyc je na dolna przystawkę wysmarowana lekka tłuszczem i na druga przystawkę tez lekką wysmarowana tłuszczem,na pokrywę połozyc przystawkę Varoma juz z pulpetami,gotowac 30min/Varoma/obr1Po ugotowaniu wodę zostawić w naczyniu,wykonamy sos
sos
farsz
Porady
sos można doprawic przyprawa uniwersalną,dodać bazylię opcjonalnie
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        

                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Bardzo dobre klopsy dużo lepsze gotowane na parze niż w garnku. Szybkie proste danie. Sos też zrobiłam po swojemu.
Wspaniałe, mniam. Łatwe do wykonywania i pyszne. Polecam
Mięso wcześniej zmielone?
Przepyszne pulpeciki. Córka, która nie lubi mięsa zjadła z apetytem. Są dużo lepsze niż tradycyjne z garnka i wody. Polecam.
            
Bardzo dobre
Pulpeciki smaczne, mam bardzo wybrednych synów, a te klopsiki im smakowały. Sosik doprawiłam po swojemu, ale komponował się super z pulpecikami.
Klopsiki smaczne , ale sos mnie nie zachwycił. Następnym razem pomyślę nad zmianą
            
Bardzo smaczne 😋
Przepyszne
 Doprawiłam tylko sos po swojemu (czosnek, bazylia, oregano, chili)
            
Super
 zrobiłam z sosem koperkowym 
            
pycha