Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
- 300 g fasolki szparagowej
- 1 torebka ryżu
- 1 polędwiczka wieprzowa, (im cieńsza, tym czas gotowania krótszy)
-
6
40min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
1. polędwiczkę zamarynuj w ulubionych ziołach lub przyprawach najlepiej dzień wcześniej i wstaw do lodówki na noc.
2. do
"Blokada naczynia miksującego" wlej 600g wody, do koszyczka wstaw 100g ryżu (ja dawałam 1 woreczek)
3. na dolną część Varomy połóż polędwiczkę, a na górną obraną i umytą fasolkę.
4. gotuj 30-40 min./Varoma/2 obr. (czas gotowania zależy od grubości polędwiczki).
TO JUŻ WSZYSTKO - SMACZNEGO !!!!!
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNie zawijałam, ale jeśli
Nie zawijałam, ale jeśli zawiniesz to zapewne szybciej dojdzie. Nie ma obaw bez zawijania nie była sucha, byla soczysta i pyszna !
Witam, dodane do wypróbowania
Witam, dodane do wypróbowania
ale mam pytanie czy polędwiczkę zawijasz w folię np. aluminiową?