3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Papryka nadziewana mięsem i kaszą jaglaną


Wydrukuj:
4

Składniki

  • Składniki.
  • 2 duże marchewki
  • 2 cebule
  • 500 g mięsa mielonego, wołowo-wieprzowego
  • 3-4 spore papryki pozbawione nasion
  • 50-70 g kaszy jaglanej, ugotowanej w wodzie z kostką rosołową ok. 10 min
  • 4 słupki podłużne sera żółtego
  • sól, pieprz, czerwona papryka
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1.Marczew i cebulę rozdrobnić czas ok.20 s, obr. poz 4-5


    2. Dodać mięso, przyprawy gotować – czas ok.15 min, temp. Varoma, obr. poz.1-2


    3.Jednoczesnie sparzyć w garnku kaszę na kostce rosołowej, odcedzić, wody nie wylewać


    4. Kaszę dodać do mięsa, wymieszać, ostrożnie przez dziurkę z góry ładować nadzienie do papryk


    5. Po środku wsunąć słupki z sera, ustawić paprykę w naczyniu żarodopornym lub balsze, wlać wodę z kostką rosołową ( może być woda od kaszy)


    6. Piec ok.45min, temp.180 stopni

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobry smak papryki z takim farszem,polecam!

    Zgłoszony przez henrietta na listopada 25, 2018 at 09:47.

    Bardzo dobry smak papryki z takim farszem,polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super Troch zmieniem Daem kasz owsian i do misa...

    Zgłoszony przez GusGus na czerwca 11, 2017 at 16:13.

    Super. Trochę zmieniłem. Dałem kaszę owsianą i do mięsa dołożyłem kawałek własnoręcznie wędzonej szynki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Daj znać jak smakowało:)  

    Zgłoszony przez Propcia na września 2, 2014 at 23:29.

    Daj znać jak smakowałotmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jutro próbuję!

    Zgłoszony przez Ewawis na września 2, 2014 at 15:26.

    Jutro próbuję!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze