- TM 21
Składniki
- Składniki.
- 2 duże marchewki
- 2 cebule
- 500 g mięsa mielonego, wołowo-wieprzowego
- 3-4 spore papryki pozbawione nasion
- 50-70 g kaszy jaglanej, ugotowanej w wodzie z kostką rosołową ok. 10 min
- 4 słupki podłużne sera żółtego
- sól, pieprz, czerwona papryka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Marczew i cebulę rozdrobnić czas ok.20 s, obr. poz 4-5
2. Dodać mięso, przyprawy gotować – czas ok.15 min, temp. Varoma, obr. poz.1-2
3.Jednoczesnie sparzyć w garnku kaszę na kostce rosołowej, odcedzić, wody nie wylewać
4. Kaszę dodać do mięsa, wymieszać, ostrożnie przez dziurkę z góry ładować nadzienie do papryk
5. Po środku wsunąć słupki z sera, ustawić paprykę w naczyniu żarodopornym lub balsze, wlać wodę z kostką rosołową ( może być woda od kaszy)
6. Piec ok.45min, temp.180 stopni
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo dobry smak papryki z takim farszem,polecam!
Super. Trochę zmieniłem. Dałem kaszę owsianą i do mięsa dołożyłem kawałek własnoręcznie wędzonej szynki.
Daj znać jak smakowało
Jutro próbuję!
Are you sure to delete this comment ?