3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Naleśniki "ruskie"


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

  • ciasto naleśnikowe:
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 2 jaja
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki oleju
  • farsz:
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 1/4 kg sera białego
  • 2 cebule
  • 100 g boczku
  • pieprz, sól, papryka, czosnek
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Naleśniki:

    - za pomocą motylka ubić jajka, dodać mleko, wodę, mąkę, na końcu olej.

    - smażyć na rozgrzanej patelni (już bez tłuszczu, bo jest w cieście)

     

    FARSZ:

    - obrać i ugotować ziemniaki

    - na patelni podsmażyć cebulkę i boczek

    - wrzucić do thermomixa ziemniaki, rozdrobnić, dodać ser - wymieszać na jednolitą masę

    - dodać cebulę, boczek i przyprawy- mieszać na najniższym "biegu"

    Można podawać z cebulką.

     

    Farsz można wykorzystać też do pierogów, ale z naleśnikami jest szybciej tmrc_emoticons.)

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • jestem poczatkujaca, w

    Zgłoszony przez Lamka na maja 1, 2014 at 21:58.

    jestem poczatkujaca, w przepisie brak obsługi TM nie ma podanego czasu, obrotów .............

    Lamka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Takie naleśniki mozna potem

    Zgłoszony przez jozu81 na listopada 17, 2012 at 14:52.

    Takie naleśniki mozna potem zapiec w piekarniku z sosem czosnkowym albo serowym - pycha!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, mam termomix dopiero

    Zgłoszony przez ewadrzycka na kwietnia 20, 2012 at 11:19.

    Witam, mam termomix dopiero od kilku tygodni i nie wiem na jakich obrotach i jak długo mam ubijać jajka? A potem czy nadal na motylka wsypuję mąkę i inne składniki czy muszę zdjąć motylek i przejść na inne obroty? Jeśli tak, to na jakie i na jak długo? Pozdrawiam. tmrc_emoticons.(

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gratuluję pomysłu !!!  Dla

    Zgłoszony przez Danuta Baska na marca 10, 2011 at 23:27.

    Cooking 10 Gratuluję pomysłu !!!  Dla smakoszy ruskich pierogów świetna alternatywaCooking 9

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze