thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

kotlety

  • 500 g mięsa wieprzowego, zmielonego w TM ( wczesniej pokroic na kawałki ok 3cmx3cm i zamrozic na 1h lub dodac rozmrozone do połowy
  • bułka tarta, zmielona w TM, ilosc bułki tartej w zależnosci od wielkości jajka, gdy mieso bedzie zbyt mokre dodac wiecej
  • 1 jajko kurze średnie
  • 1 cebula średnia, zmielonego w TM
  • 1 ząbek czosnku, zmielonego w TM
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta pieprzu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. cebulę i czosnek zemlec 3s/5obr. (można dodać równiez świeży koperek lub pietruszkę)

    2.dodać mięso, zemlec zamrozone kawalki 10s/6-7 obr.

    3. dodac bułkę tartą, jajko, sól, pieprz

    4.formujemy kotleciki, toczymy je w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na patelni

     

     

Porady

mozna podawac z ziemniakami, ryżem, kaszą z sozem i z surowka, najlepiej sezonową

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mielone tradycyjne

Wydrukuj:

Komentarze

  • stycznia 15, 2025 at 10:33

    Halina63: przykro mi ale patrząc po komentarzu, to inteligencji nie widać... Komentarze powinny odnosić się do przepisu, jeżeli jest niekompletny należy wskazać czego brakuje a nie pisać o sobie... 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Ręce opadają

  • sierpnia 22, 2018 at 13:01

    mimo ze taki prosty, podstawowy przepis - kotleciki sa super.tmrc_emoticons.)

  • sierpnia 22, 2018 at 13:01

    Halina63:to jak umiesz to co tu robisz? ja jestem z zawodu kucharzem mimo wszystko przegladam tu przepisy. moze faktycznie niektre sa bardzo proste, ale nie kazdy rodzi sie z taka inteligencja jak ty i umie gotowac. wiec po to sa te proste przepisy by od czego zaczac.pozdrawiam cieplutko tmrc_emoticons.)

  • października 14, 2016 at 12:48

    Przepis mało czytelny, jeśli chodzi o ilości potrzebnej bułki tartej- dodawałam jej więc "na oko". Same kotlety wyszły smaczne.

  • lipca 29, 2016 at 18:26

    Smacznetmrc_emoticons.-)

  • lipca 9, 2016 at 11:03

    Bardzo smaczne kotleciki  Cooking 1

  • czerwca 25, 2016 at 21:47

    Jak dla mnie wyszły trochę za słone... Chciałam spróbować zrobić bardziej fit, dlatego zamiast usmażyć upiekłam je w piekarniku. Wyszło ok tmrc_emoticons.)

  • maja 28, 2016 at 14:37

    Ale tu nudno....wkurzają mnie te wasze "ach-y" i "och-y" do najzwyklejszego prostego przepisu. A ten przepis jest do kitu...nie kompletny...jeżeli juz ktos publikuje swój przepis to powinien zadać sobie troche trudu...z myslą o tych co sie uczą gotowac lub "oswajać" z termomiksem. Całe szczeście ze ja jestem inteligentna tmrc_emoticons.;) i potrafie gotowac ale innym ...współczuję.

  • stycznia 1, 2016 at 15:21
    5.0

    Rewelacyjne, od dzisiaj tylko te na naszym stole, dziękuję!

  • grudnia 16, 2015 at 13:48

    Bardzo smaczne, takie jak lubię nic nie trzeba zmieniać. Polecam Cooking 4