3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Makaron z cukinii z pesto z suszonych pomidorów, boczkiem i mozzarellą


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Makaron z cukinii z pesto z suszonych pomidorów, boczkiem i mozzarellą

  • 1 porcji Czosnek – 1 ząbek (5 g)
  • 100 g Pomidory suszone (odsączone z oliwy) – 100 g
  • 25 g Oliwa (z pomidorów) – 25 g
  • 15 g Płatki drożdżowe nieaktywne – 15 g
  • 200 g Cukinia – 200 g
  • 30 g Boczek w plastrach – 30 g
  • 40 g Mozzarella mini kulki – 40 g
  • 6
    15min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Makaron z cukinii z pesto z suszonych pomidorów, boczkiem i mozzarellą
  1. 1. Boczek kroimy w kosteczkę, przekładamy na patelnię i grillujemy, aż kawałeczki zrobią się lekko chrupkie.
    2. W międzyczasie do naczynia miksującego przekładamy czosnek. Rozdrabniamy 2 s/ obr. 8. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
    3. Dodajemy pomidory suszone oraz oliwę (może być z pomidorów) i płatki drożdżowe. Miksujemy 3 s/ obr. 8.
    4. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego. Podgrzewamy 2 min/ 85°C / obr. wsteczne 1.
    5. W międzyczasie robimy makaron z cukinii specjalną obieraczką do makaronu z warzyw lub zwykłą obieraczką do ziemniaków.
    6. Na talerz wykładamy makaron z cukinii, polewamy sosem, dodajemy pokrojone na ćwiartki kulki mozzarelli i posypujemy boczkiem.
    7. Możemy dodatkowo ozdobić świeżą bazylią.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy