3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kieszonki z piersi kurczaka faszerowane serem camembert, papryką i szynką


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka, (pojedyncze)
  • 2 woreczki ryżu
  • 500 g ram bukietu warzyw (może być opakowanie warzyw mrożonych)
  • 4 plasterki sera camembert
  • 0.5 szt czerwonej świeżej papryki
  • 2 plastry szynki
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawy
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Piersi oczyścić z błonek i delikatnie nadciąć tak aby powstała kieszonka.

    Kostke rosołową rozetrzeć z oliwą z oliwek i natrzeć filety wewnątrz i na zewnątrz.

    Powstałe w piersiach kieszonki  nafaszerować dwoma plastrami sera camembert i dwoma słupkami papryki owniętymi szynką. Kieszonki zamknąć wykałaczkami lub owinąć nitką i ułożyc na środkowej częśći Varomy.

    Na wyższym poziomie Varomy ułożyć warzywa i doprawić przyprawami według gustu.

    Do koszyczka wsypać 2 opakowania ryżu.

    Całość ustawić na czas 40 min, temp.Varoma obrót pozycja 1. Po 20 min przewrócić piersi.

    Smacznego

     

     

     

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Proponuję do tego jakiś

    Zgłoszony przez gabi49 na października 22, 2011 at 10:14.

    Proponuję do tego jakiś sosik, np. curry.

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze