1 Bigos

3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bigos


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Bigos

  • 10 g suszonych grzybów
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 8 Śliwek suszonych
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 kostka bulionowa
  • 500 g Mięsa wieprzowego ( szynka, karkówka , łopatka )
  • 200 g Boczku wędzonego lub kiełbasy
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Bigos
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 3 sek/obr. 5, zgarnąć na dno naczynia,

    2. Dodać olej, poddusić 5 min / varoma/ obr. 1,

    3. Dodać warzywa, rozdrobnić 8 sek / obr.5,, zgarnąć kopystką ze ścianek na dno daczynia,

    4. Wlać wodę, dodać kapustę kwaszoną, grzybki, lliść laurowy, zielę angielskie i kostkę bulionową. Gotować 40 min / varoma/obr. 1 / wsteczne .





















                1. 5. Mięso pokroić, przyprawić solą, pieprzem, papryka słodka i ostrą do smaku. Przesmażyć w garnku razem z pokrojonym boczkiem lub kiełbasą i suszonymi śliwkami. Pod koniec smażenia dodać koncentrat i jeszcze chwilę smażyć mieszając.





                  6. Zawartość naczynia miksującego przełożyć do garnka z mięsem wymieszać łyżką.






                  Można w jeszcze pogotowac na małym ogniu. Bigos odgrzewany jest coraz lepszy.




















    S M A C Z N E G O !


























































10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy