thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 18/07/12
zmieniono dnia: 01/08/13

Składniki

Jagodowy farsz

  • 200 g jagody
  • 1 garść liści mięty
  • 1 cukier waniliowy
  • 200 g sera twarogowego

Ciasto pierogowe

  • 300 g mąki pszennej razowej
  • 300 g mąki pszennej białej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 jajko kurze
  • 270 g letniej wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ciasto na pierogi przygotować w garnku mieszając składniki 1min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto" , następnie wyrzucić na blat, rozwałkować uzywając mąki pełnoziarnistej i wykrawać szklanką kółka.

    Farsz - najpierwsz wrzucamy liście mięty i rozdrabniamy 15sek/10; potem dorzucamy wszystkie pozostałe składniki i mieszamy 5sek/5. Gotowy farsz nakłądamy łyżeczką i lepimy pierogi. Jeśli farsz jest mało gęsty (czasem jagody puszczają duż soku) wowczas dokładamy trochę twarogu.

    Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, około 4 minut od wypłynięcia.,

    Podajemy polane jogurtem naturalnym, posypane cukrem trzcinowym i udekorowane listkami mięty.

    Smak dzieciństwa, smak wakacji i smak raju tmrc_emoticons.) Polecam! Smacznego!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pierogi jagodowe z miętową nutką

Wydrukuj:

Komentarze