 
    
            Czas przygotowania
                                5min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                5min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
marynatę
- 2-3 cm imbiru, świeżego w cienkich plasterkach
- 3 ząbki czosnku
- 1 gożdzik
- 2-3 ziarna czarnego pieprzu
- 50 g oleju
- 50-70 g miodu
- 30 g sosu sojowego
- 45 g octu winnego, np. jabłkowego
- 1-2 gałązki cząbru, świeżego
- 1-2 łyżeczki soli
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- goździk i ziarna pieprzu zmiksować w suchym naczyniu 15 s / obr.9 - 2.dodać imbir, czosnek i listki cząbru; posiekać 5-7 s / obr 6 - 3.dodać resztę składników i wymieszać 3 min / 50*C / obr.2 - 4. marynatą zalać ok. 1 kg żeberek pokrojonych na porcje; macerować conajmniej 3 godziny. Po wystudzeniu wstawić do lodówki -najlepiej na całą noc. 
marynaty
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Dziewczyny, cieszę się, że smak Wam odpowiada U nas też wszyscy  zajadają się takimi żeberkami, zresztą do szynki z grilla też pasuje
  U nas też wszyscy  zajadają się takimi żeberkami, zresztą do szynki z grilla też pasuje  Grażynko, następnym razem będziesz miała przepis pod ręką
  Grażynko, następnym razem będziesz miała przepis pod ręką   
  
Robilam kolejny raz-marynata wysmienita! Wszyscy sie zachwycaja
Elu, wanie zrobiam marynate-jest genialna!!!!!!!!!!!!!! Zapach cudowny Rodzinka lyka slinke czekajac na grilla
 Rodzinka lyka slinke czekajac na grilla 
A inne mięsko też będzie dobre, ale takie trochę tłuściejsze Do szynki albo drobiu robię trochę inną
  Do szynki albo drobiu robię trochę inną   A do karku jeszcze inną -taką ostrzejszą w smaku
  A do karku jeszcze inną -taką ostrzejszą w smaku   
  
Haniu ja najczęściej zalewam jeszcze ciepłą i jak wszystko wystygnie to zamykam pojemnik albo owijam folią spożywczą miskę i wkładam do lodówki. Ale można marynatę najpierw wystudzić a potem dodać mięsko i od razu wstawiać do lodówki I tak, i tak będzie dobrze, tylko żeby mięsko skruszało i "doszło" smakiem do kosteczek
  I tak, i tak będzie dobrze, tylko żeby mięsko skruszało i "doszło" smakiem do kosteczek   to lepiej potrzymać w niej kilka godzin -całą nac
  to lepiej potrzymać w niej kilka godzin -całą nac   
  
I ja wypròbuje przy najblizszej okazji 
 
Dodaje do kolekcji dzieki Elu
 dzieki Elu 